WHO roept verbeten: "Stop alle LOCKDOWNS!

12/10/2020

De speciale coronagezant van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), David Nabarro, heeft wereldleiders opgeroepen te stoppen met het instellen van lockdowns om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen.

“Bij de WHO zijn we geen voorstander van lockdowns als voornaamste instrument om dit virus in te dammen,” zei Nabarro donderdag in een interview met The Spectator. “Een lockdown is in onze ogen alleen gerechtvaardigd om tijd te winnen zodat je kunt reorganiseren, hergroeperen en je uitgeputte zorgmedewerkers kunt beschermen, maar over het algemeen doen we het liever niet.”

wereldwijde catastrofe

Nabarro wees erop dat lockdowns veel nevenschade veroorzaken, vooral bij arme mensen. Hij waarschuwde dat de wereldarmoede volgend jaar waarschijnlijk gaat verdubbelen. Ook kinderondervoeding gaat verdubbelen, aangezien kinderen geen maaltijden meer krijgen op school, aldus de coronagezant.

“Dit is een verschrikkelijke wereldwijde catastrofe,” benadrukte hij. “We roepen alle wereldleiders op: gebruik lockdowns niet langer als voornaamste manier om het virus in te dammen, ontwikkel betere systemen om dat te doen, werk samen en leer van elkaar. Onthoud dat lockdowns arme mensen een heel stuk armer maken.”

WATCH: Dr David Nabarro, the WHO’s Special Envoy on Covid-19, tells Andrew Neil:
‘We really do appeal to all world leaders: stop using lockdown as your primary control method’. Watch the full interview here:
https://t.co/XLdaedsKVS #SpectatorTV
https://twitter.com/afneil?ref_src=twsrc%5Etfw
@davidnabarro pic.twitter.com/1M4xf3VnXQ
— The Spectator (@spectator)October 9, 2020


Wat??? De WHO, via @davidnabarro, spreekt zich nu uit TEGEN lockdowns.
‘Het enige wat je bereikt met lockdowns is armoede’.
Wat zijn we misleid door deze mensen. Complete chaos. We moeten nu ZELF ons leven en vrijheden weer terugpakken. Voor het echt te laat is. Genoeg is genoeg!

— Robert Jensen (@robertjensen) October 11, 2020