NOG NOOIT WAS DE POLITIEKE CORRUPTIE OP EU NIVEAU ZO DUIDELIJK ZICHTBAAR

De politieke maffia moet hard worden aangepakt.
Ja, het is MAFFIA!
En het wordt tijd dat deze verraderlijke slang de kop wordt afgekapt!

Posted by Etienne 4 november, 2022

Oliebedrijven runnen de EU via hun lobbyisten.
Hier moet serieus een einde aan komen, want
op deze manier maken al deze klootzakken onze portemonnee leeg,
met behulp van onze eigen corrupte politici en hun ambtenarenmaffia
die hiervoor de nodige 'maatregelen' en nieuwe 'wetten' verzinnen!

Dat ‘fossiele’ bedrijven als Shell, Total e.a. monsterwinsten maken tijdens de zgz. energiecrisis weet iedereen stilaan.
'Een gevolg van Poetins oorlog', is de gangbare uitleg. Maar dat ze hun slag thuis haalden ook door hun geprivilegieerde toegang tot de EU-leiding is minder bekend.

Daarover brengen de lobby-observatoria Corporate Europe Observatory, l’Observatoire des Multinationales en Recommon een goed gedocumenteerde studie uit.
De lobbyisten en CEO’s van de fossiele industrie zijn kind aan huis bij de Europese Commissie, en zetten het Europees beleid naar hun hand. U kunt de studie hier online vinden, of als pdf downloaden.

Belangrijkste bevindingen

Ongekende toegang om te lobbyen tegen maatregelen:

  • De fossiele-brandstofindustrie had sinds de invasie in Oekraïne meer dan honderd lobbybijeenkomsten met hoge ambtenaren van de Commissie – meer dan één per twee werkdagen.

  • Toen de EU in maart haar plan aankondigde om van het Russische gas af te stappen, had Commissievoorzitter von der Leyen een ontmoeting met de CEO’s van Shell, BP, Total en Eni, georganiseerd door de Europese Ronde Tafel van de Industrie (European Round Table of Industrialists, ERT). De CEO’s waarschuwden voor 'gesjoemel met de markt' en voor de invoering van een 'problematisch' plafond voor de gasprijzen. Na aanhoudende druk van de nationale regeringen heeft de EU maanden gewacht alvorens zelfs maar een prijsplafond te overwegen.

  • In Frankrijk heeft TotalEnergies zich met succes verzet tegen een windfall tax [belasting op overwinst], waarbij haar CEO beweerde dat het publiek in haar winst deelt 'door naar onze tankstations te komen en onze afgeprijsde benzine te kopen'.

Lobbyen voor meer fossiele brandstoffen

Von der Leyen (de nooit door het volk verkozen president van de Europese Commissie,) en de CEO’s van Big Oil zijn overeengekomen een taskforce op te richten die de EU in de toekomst moet adviseren over welke maatregelen 'haalbaar' zijn, waar nieuwe gasvoorraden vandaan moeten komen en welke nieuwe infrastructuur moet worden aangelegd.

De EU- en Amerikaanse olie- en gaslobbygroepen hebben ook samengewerkt met hooggeplaatste leden van het Europees Parlement om aan te dringen op meer binnenlandse gasproductie en meer invoer.

Pascoe Sabido, onderzoeker en campagnevoerder bij het Corporate Europe Observatory, zei:

“Shell, TotalEnergies, Eni en Repsol hebben dit jaar tot nu toe maar liefst 78 miljard euro verdiend. Die winst zou moeten worden gebruikt om de miljoenen huishoudens te helpen die momenteel worstelen om hun rekeningen te betalen, maar in plaats daarvan gaat het grootste deel naar de aandeelhouders.”
“Deze torenhoge winsten waren alleen mogelijk dankzij olie- en gasbedrijven die sinds de invasie van Oekraïne ongekende toegang hebben tot de EU-leiders. In plaats van een energiecrisis het hoofd te bieden die ze zelf gemaakt hebben, hebben lobbyisten van fossiele brandstoffen overheidsmaatregelen tegengehouden en de steun opgekrikt voor meer gas. Dankzij hun acties stevenen we af op torenhoge energieprijzen, bedrijfswinst, fossiele-brandstofverslaving en een klimaatramp. Het is duidelijker dan ooit dat we een Fossielvrije Politiek nodig hebben.”
De laatste is duidelijk een voorstander van nucleaire energie. Dat kan wel CO2 vrij zijn maar is meer vervuilend en langer vervuilend dan alle andere energiesoorten bij elkaar.

Mensen moeten eerst van de leugen FOSSIEL voor alle brandstoffen afkicken. Steenkool, olie en gas zijn het onuitputtelijk MAGMA van de aarde. Er zijn honderden manieren om de uitstoot van deze brandstoffen ontzettend veel schoner te maken. Maar iedereen die op een bepaald plaatsje zit is alleen maar met zijn eigen handel en diepe steekzakken bezig, zo lijkt het!

Het blijkt dat politici en andere wereldbekende en rijke figuren waar vele naïeve mensen zo ontzettend naar opkijken gewoon bestaan uit ordinaire klootzakken, genocideplegers, massamoordenaars en andersoortig maffiatuig die voordat ze ons het graf in helpen eerst al ons geld en bezittingen nog even willen afnemen.

De politieke corruptie, vooral ook deze van de Europese Commissie en het EUROPEES PARLEMENT, was nooit DUIDELIJKER zichtbaar!