Politici zijn zakkenvullers

We leggen de grootste Belgische zakkenvuller Verhofstadt even onder de financiële microscoop

Posted by Etienne 8 september, 2022

Guy Verhofstadt staat bekend als een van de meest vraatzuchtige anti-Hongaarse en anti-Poolse politici van links op EU-niveau, maar sinds kort is hij een van de grootste voorstanders van economische sancties tegen Rusland, die steeds meer een energie- en economische crisis in Europa teweegbrengen.

Nog maar een paar dagen geleden liet hij op zijn officiële Twitter-pagina weten dat hij extra sancties tegen Rusland eist op het gebied van energie. In Brussel zijn veel toppolitici en -ambtenaren van het blok van mening dat dit offer moet worden gebracht, ook al vergt het besparingen van alle burgers van de unie.

Het is echter onwaarschijnlijk dat het economische fortuin van Verhofstadt zwaar te lijden zal hebben onder zijn standpunt over de oorlog, en zoals veel politici die oproepen tot meer 'offers' voor Oekraïne, zal hij er persoonlijk niet veel hoeven te brengen. In een nieuw rapport wordt gedetailleerd beschreven hoe de Europese politicus, lange tijd een voorstander van federalisering van de EU, ondanks zijn enorme rijkdom belastinggeld heeft afgetroggeld, onder meer voor de renovatie van zijn 17e-eeuwse erfgoedgebouw aan de rivier in het centrum van Gent al in 2012.

Een Belgisch nieuwsportaal meldde hoe Verhofstadt 'bespaarde' bij de renovatie van zijn eigen huis. De liberale politicus bleek zijn uitgaven te hebben gehalveerd door honderdduizenden euro's aan overheidsgeld te ontvangen.

Volgens persberichten kochten de liberale politicus en zijn familie het geklasseerde gebouw - waarin hij nu nog steeds woont - in 2011 voor 1,5 miljoen euro, samen met twee andere families. In 2012 werden de kosten voor de renovatie van de woning van Verhofstadt geschat op ongeveer 820.000 euro, maar bijna de helft daarvan werd betaald door de Belgische belastingbetaler.

Verhofstadt, zijn associatie met links beleid ten spijt, is een zeer vermogend man. Hij was de voormalige premier van België voordat hij de politiek inging op EU-niveau en routinematig werd hij gerangschikt als een van de best verdienende politici in het hele Europees Parlement. Volgens een rapport van Transparency International (TI) uit 2018 blijkt uit gegevens dat hij alleen al in dat jaar tussen de 920.000 en 1,4 miljoen euro verdiende, en dat komt nog bovenop zijn salaris als parlementslid, dat al ongeveer 13.000 euro per maand bedraagt. In een rapport uit 2021, waarin ook TI-gegevens werden aangehaald, werd hij ook in de top vijf van verdieners in het Europees Parlement geplaatst.

Europarlementariërs mogen in deeltijd werken in hun rol als politicus, maar TI heeft lang betoogd dat dit belangenconflicten oplevert.

Het is onduidelijk wat Verhofstadt zijn totale nettowaarde is, maar hij zit als directeur in verschillende raden van bestuur van bedrijven en krijgt vaak aanzienlijke vergoedingen om op evenementen te spreken. Ook leidde hij tot 2019 de linkse fractie van de Vernieuwing in het Europees Parlement, wat zijn inkomsten waarschijnlijk nog verder heeft opgevijzeld.

Ondanks de rijkdom van Verhofstadt heeft de oud-premier voor de renovatie van zijn woning aanzienlijke steun ontvangen van de Vlaamse overheid, de provincie Oost-Vlaanderen en de stad Gent, voor een totaalbedrag van 327.784 euro, zo blijkt uit informatie van het nieuwsportaal Knack.

Het Gentse stadsbestuur veegde de kritiek echter van tafel door te stellen dat het geld naar het geklasseerde gebouw ging, en niet naar de eigenaar, en dat de renovatie bijdraagt tot de ontwikkeling van het stadsgezicht. Het is in elk geval waar dat het gebouw onbewoonbaar was vóór de renovatie en verbouwing, maar dankzij de genereuze steun van de belastingbetaler kwamen de Verhofstadts weg met het betalen van bijna slechts de helft van de kosten voor de heropbouw van hun gezinswoning.

Veel Belgen waren verontwaardigd over de honderdduizenden euro's steun en vonden de zaak onsmakelijk, vooral in een tijd waarin de regering haar energiebesparende maatregelen had gewijzigd om de subsidies voor de Belgen te verlagen. Dit betekende dat mensen na bepaalde investeringen in woningrenovatie en -modernisering niet meer zoveel belastingvermindering kregen als voorheen, zodat bouwen en renoveren aanzienlijk duurder werd. Dit gold echter niet voor de Verhofstadts, die een enorme subsidie kregen om hun eigen huis te renoveren.

Top-politici in heel Europa, waarvan velen zich in een comfortabele financiële positie bevinden, hebben de Europeanen opgeroepen om meer offers te brengen voor Oekraïne, waaronder de Franse president Emmanuel Macron, die bekend staat om het routinematig bijwonen van feestjes op jachten, die vorige maand zei:

"Wat we momenteel meemaken is een soort van groot omslagpunt of een grote omwenteling ... we leven in het einde van wat een tijdperk van overvloed had kunnen lijken ... het einde van de overvloed aan producten van technologieën die altijd beschikbaar leken ... het einde van de overvloed aan land en materialen, inclusief water."
Duitse politici hebben ook opgeroepen tot meer 'persoonlijke offers' voor Oekraïne, waaronder de liberaal-democraat Marie-Agnes Strack-Zimmermann, die bekend staat om haar banden met de Duitse wapenindustrie en haar hoge vermogen.

Verwacht wordt dat de energiefacturen van de Europese huishoudens de komende winter fors zullen stijgen, samen met de hoge inflatie voor voedsel, kleding en huisvesting. Maar liefst 6 op de 10 Britse fabrikanten dreigen hun deuren te moeten sluiten. De nijpende situatie in Europa heeft sommige oppositiepolitici, zoals Matteo Salvini in Italië, ertoe aangezet op te roepen tot een 'heroverweging' van de sancties tegen Rusland.

ADDENDUM

Gelooft u nog steeds in 'democratie'?
Bent u er nog steeds van overtuigd dat deze politieke zakkenvullers het beste met de bevolking voorhebben?
Lijken alle politici niet corrupt nu de meesten als één man achter de sancties tegen Rusland blijven staan terwijl de praktijk uitwijst dat ze gans Europa tot op de laatste steen afbreken en alle Europese volkeren zonder warmte en voeding zetten?
Wat gebeurt er in de aanloop naar 24 september? Wat zit er nog in de pijplijn om ons een dag aan te praten die we nooit meer zullen vergeten?

Ik kom tot de conclusie dat we worden geregeerd door een stelletje psychopathische randdebielen die alle feeling met het volk hebben verloren en nog alleen aan hun eigen tietzak met geld denken. Want waarom zouden ze anders niet toegeven aan Rusland?

Het westerse financiële systeem is failliet en daar heeft het PONZIFRAUDESYSTEEM fractioneel reserve bankieren voor gezorgd.
Daarom wil niemand ons bedrukt schijtpapier meer. Dollars, euro's, pond of yen, het is allemaal waardeloos en dat is de ondergang van de EU, VK, Japan en VS.

Het is overduidelijk dat de politiek GEEN ZAK heeft te vertellen maar dat ze allemaal in de zakken van de bancaire families zitten, waarvan de Rothschild- en Rockefeller maffiafamilies wel de bekendste zijn!

Wacht maar rustig af, 24 september komt van zelf voorbij!
30 september is de uiterste betaaldag voor de failliete bancaire maffiafamilies. Niet betalen is het totale faillissement van de ganse westerse bankwereld!

De vraag is wat deze failliete klootzakkenfamilies en hun politieke holmaatjes in de EU, Japan, VK en VS nog van plan zijn voor 1 oktober.