Etienne van Rattingen - Natuurfilosoof & Gezondheidscoach

Welkom op mijn eigenzinnige website

Als ik met mijn eigenwijze blik de wereld inkijk, krijg ik medelijden met veel mensen. Jachtig, gestrest, uitsluitend vertrouwend op hun elektronische spelletjesdozen. Hun 'iPhone' is gevuld met muziek en appjes om te stappen, eten, sporten en allerlei andere flauwekul waar ik waarschijnlijk nog nooit van heb gehoord omdat niemand me ooit een GSM krijgt aangesmeerd. Ze zijn niet meer capabel om telefoonnummers te onthouden zoals iedereen in mijn jeugd zeker alle telefoonnummers van de familie uit het hoofd kende. Onze 'kennismaatschappij' lijkt meer op een hele domme, eigengereide, egoÔstische, asociale bende die met elkaar niets te maken wil hebben, in plaats van gevuld te zijn met slimme mensen die elkaar graag helpen.

Natuur?

Meeste mensen beseffen niet meer dat ze onderdeel zijn van de natuur. Ze zijn zo ver van de natuur afgedwaald dat ze petrochemische chemicaliŽn gebruiken als 'geneesmiddel' en al deze rotzooi eveneens tolereren in hun voeding. Tja, niet verwonderlijk dat veel mensen ziek zijn en dat we steeds vroeger sterven. Maakt u geen illusies. De grootste hoop mensen sterft tussen zijn 50e en zijn 60e levensjaar. Om de 'gemiddelde' leeftijd te bereiken, die helemaal niet gemiddeld blijkt te zijn, van 80 jaar zul je toch eerst 65 jaar oud moeten worden, of niet? De gemiddelde leeftijd van overlijden ligt rond de 55 jaar. De rest is BEWUSTE verkrachting van de statistieken.

quote.... Kennis is geen synoniem voor WETEN .... unquote

Nu we dit weten, moeten we ook eens meneer DOKTOOR zijn werk gaan bekijken. 8 tot 10 jaar studie en ze weten niets. Stop! GEEN COMMENTAAR aub! Weten is GEEN synoniem voor kennen of kennis. Kennis is vergankelijk, weten blijft! Deze stelling geldt ook voor onze zogenaamde KENNISMAATSCHAPPIJ. Het is verwonderlijk toch hoe weinig uitvindingen er nog worden gedaan. Als we zien dat nieuwe apparatuur niet meer dan een doorborduursel is van alles wat al bestaat moet je jezelf toch wel serieuze vragen gaan stellen bij ons onderwijs, of niet?

Besef dat we ook bijna niets tot helemaal niets zouden moeten kopen. Alles kunnen we zelf maken zoals zeep bijvoorbeeld. Een leuke bezigheid en PUUR NATUUR! Men gebruikt minder en het is vanzelf goedkoper dan alle chemische zooi die onze natuur vernietigt. Het maken van wasmiddel, afwasmiddel en zeep brengt me rust. Een zeer mooie bezigheidstherapie. En de geur? Die kies je zelf. Kik je vanzelf af van die chemische samengestelde geuren uit chemische fabrieken. In mijn zepen zit geen enkel ingrediŽnt dat de natuur vervuilt. Voor mij is het onbegrijpelijk dat mensen me DURVEN vertellen dat ze zich vervelen. Er zijn zoveel leuke, vooral gezonde, dingen te doen!

Gemakzucht en manipulatie zijn de dood van onze maatschappij.