NIEMAND BLIJFT ACHTER!
We vechten voor iedereen!

Waarom is BACHMOET zo belangrijk voor de nazi's uit Kiev?

Posted by Etienne 11 december, 2022

Oorlog is vooral een catalogus van blunders
Winston Churchill

Er moet een Oekraïens bevel zijn om Bachmoet tegen elke prijs te behouden. Het Oekraïense leger heeft keer op keer reservebrigades naar het gebied verplaatst. Haar hold operatie is extreem kostbaar:

Tony @Cyberspec1 - 5:46 UTC - 10 dec 2022
De Poolse krant NDP (Independent Political Journal) denkt dat zonder de steun van de NAVO de gevechten in Oekraïne binnen een week afgelopen zouden zijn.
NDP: de dagelijkse verliezen van de AFU bij Bachmoet bereiken een bataljon (500-800 soldaten). Ziekenhuizen in de stad Konstantinovka zijn overvol.

Bovenstaande is niet de enige bron die deze bewering deed.

Big Serge @witte_sergei - 18:32 UTC - 8 dec 2022
LPR-functionarissen beweren dat Oekraïne tot 500 man *per dag* naar Bachmoet overbrengt om verliezen aan te vullen. Zelfs Arestovych gaf toe dat de Russische artilleriesterkte in de sector een voordeel heeft van 9 tegen 1. Bachmoet wordt voor Oekraïne de grootste en duurste slag van de oorlog.
Volgens een oud-kolonel die met zijn 'vrijwilligers' Oekraïners traint om naar het front te vertrekken gebeurt er dit:

"Bachmoet is als Dresden, en het platteland lijkt op Passendale," zei hij, verwijzend naar de Duitse stad die in de Tweede Wereldoorlog door geallieerde bombardementen werd verwoest en het beruchte modderige en bloedige slagveld van de Eerste Wereldoorlog.
"Het is gewoon een vreselijke en ellendige plek."
Oekraïne bewaakt zijn cijfers over het aantal slachtoffers zorgvuldig, maar er wordt aangenomen dat zijn troepen rond Bachmoet zwaar te lijden hebben.

"Ze hebben buitengewoon hoge verliezen geleden," zei Milburn over de eenheden die met Mozart trainen.
"De cijfers die u in de media leest over 70 procent en meer slachtoffers die routine zijn, zijn niet overdreven."
Ondanks hun 'geweldige moreel', zei Milburn dat de verdedigers een acuut 'regeneratieprobleem' hebben, wat betekent dat ze nieuwe rekruten zo snel mogelijk in de linie krijgen."
Dit betekent dat degenen die in de strijd worden geworpen weinig verder komen dan basistraining.

"Gewoonlijk heeft ongeveer 80 procent van onze instroom die van de linie komt nog nooit met een wapen geschoten," zei Milburn.
"We hebben er veel werk aan."
Een eenheid met 50% slachtoffers is meestal niet meer in staat om te vechten en moet worden vervangen. Maar de Oekraïners laten hun eenheden aan het front totdat er bijna iedereen dood of gewond is.

Dus het aantal van 500 slachtoffers per dag aan het Bachmoet-front lijkt realistisch. De afgelopen maanden vermeldde het dagelijkse rapport van het Russische ministerie van defensie gemiddeld zo'n 300 Oekraïense slachtoffers per dag. Maar het ministerie maakt geen melding van de slachtoffers van Bachmoet, omdat de operaties van de particuliere militaire aannemer Wagner daarin niet zijn opgenomen. Het dagelijkse totaal over de afgelopen maand moet dus, ondanks weinig beweging in de frontlinies, zo'n 800 dode Oekraïners zijn geweest. In de laatste 30 dagen hebben minstens 24.000 Oekraïense soldaten het slagveld verlaten, gewond of dood.

Het is geen wonder dat zulke grote aantallen niet vervangen kunnen worden.

De mix van doden en gewonden zal waarschijnlijk 1 op 1 zijn, aangezien medische evacuatie uit de loopgraven aan de frontlinie uiterst moeilijk is. De meeste gewonden zullen daar gewoon sterven.

Het zijn niet alleen de mannen die verloren gaan. De uitrusting die ze gebruikten is meestal ook verloren. 24.000 man is het equivalent van 6 tot 7 NAVO-brigades. Het Duitse leger heeft er nu nog maar 8. Toen ik in dat leger zat, had het 36 brigades plus aanzienlijke reserve-eenheden. Dezelfde grote achteruitgang gebeurde met de algemene toestand van de NAVO. Die is niet klaar voor een oorlog met Rusland.

De westerse wapens hebben Oekraïne weinig geholpen. De Russen hebben hun luchtverdedigingssystemen aangepast om HIMARS-raketten te detecteren en neer te schieten. Ze melden zo'n 10 tot 20 van zulke aanvallen per dag. Het neerschieten van kleine en middelgrote Oekraïense drones is gedaald van 20-30 per dag in de zomer tot 2-3 per dag. Ofwel hebben de Oekraïners geen drones meer, ofwel heeft het weer de drones onbruikbaar gemaakt. Russische drones blijven vliegen en helpen bij het richten van de artillerie. De westerse artilleriesystemen kunnen niet in het veld worden gerepareerd omdat de Oekraïners niet over de opleiding en het gereedschap beschikken om dat te doen.

De Wall Street Journal meldt:
Minder dan 50% van de zelfrijdende Panzerhaubitze - een klasse van mobiele kanonnen met lange loop die officieel bekend staan als PzH2000 houwitsers en die algemeen worden beschouwd als de best presterende wapens in hun soort - zijn op elk moment op het slagveld, omdat ze naar Litouwen moeten worden gebracht voor reparaties, bijna 900 mijl van het Kherson-front in het zuiden van Oekraïne, aldus hoge Duitse functionarissen.

Duitsland heeft tot nu toe 14 van dergelijke wapens geleverd en Nederland nog eens vijf.

Andere bondgenoten, zoals de VS en Groot-Brittannië, onderhouden de wapens die zij aan Oekraïne hebben geschonken in Polen, dicht bij de Oekraïense grens. Maar Warschau heeft geweigerd Berlijn toe te staan een onderhoudscentrum in Polen op te zetten, en eist in plaats daarvan dat de Duitse fabrikanten vertrouwelijke technische informatie verstrekken zodat een Pools staatsbedrijf het werk kan doen, volgens Duitse functionarissen die bij de besprekingen betrokken zijn.
Er was ook een ruzie over Patriot luchtverdedigingsraketten. Duitsland bood aan deze in Oost-Polen te stationeren, maar met Duitse bemanningen. Polen nam het aanbod eerst aan, wees het vervolgens af en zei dat de raketten naar Oekraïne moesten. Daarna trok het het aanbod weer in en gaat het nu toch akkoord.

De internationale betrekkingen binnen Europa worden steeds slechter. De Duitse kanselier Olaf Scholz heeft verklaard dat hij wil dat Duitsland de leidende macht in Europa wordt. Duitslands buren, en de meeste van zijn eigen bevolking, zijn daar niet blij mee.

De afgelopen vijf maanden bood Letland onderdak aan het Russische oppositie-tv-station TVrain. Dat is nu afgeschoten omdat TVrain, dat voor een Russisch publiek uitzendt, ook positieve dingen over Rusland te zeggen had. TVrain had het in Rusland 12 jaar volgehouden. In Letland hield het slechts vier en een halve maand stand.

Alec Luhn @ASLuhn - 19:24 UTC - 9 dec 2022.
.@tvrain journalisten zijn in Letland op de zwarte lijst gezet & in Rusland op dezelfde dag tot buitenlandse agent verklaard 🤔 link
Wat deze anekdotes laten zien is dat de NAVO langzaam uit elkaar valt. De NAVO is de proxy-oorlog in Oekraïne aan het verliezen, en het is zwaar aan het verliezen. De mensen weten het en het zal gevolgen hebben. Een steeds autoritairder wordende EU zal hetzelfde pad volgen.

Maar er zijn machten in de NAVO die die ondergang willen voorkomen. Zij zullen proberen de NAVO rechtstreeks in de strijd te betrekken:
De secretaris-generaal van de NAVO waarschuwde vrijdag dat de oorlog van Rusland in Oekraïne kan uitgroeien tot een bredere oorlog met het Atlantisch bondgenootschap.
De functionaris, Jens Stoltenberg, waarschuwde deze week in interviews met de media herhaaldelijk voor onderschatting van de situatie in Oekraïne en benadrukte de bredere dreiging die president Vladimir V. Poetin van Rusland voor Europa kan vormen.

"Als het fout gaat, kan het verschrikkelijk fout gaan", zei Stoltenberg in een vrijdag gepubliceerd interview met de Noorse journaliste Anne Lindmo, waarin hij eraan toevoegde dat er 'geen twijfel' bestond dat een volledige oorlog tegen de NAVO een 'reële mogelijkheid' was.

"Ik begrijp iedereen die het beu is Oekraïne te steunen. Ik begrijp iedereen die vindt dat de voedselprijzen en de elektriciteitsrekeningen veel te hoog zijn," zei hij.
"Maar we moeten een veel hogere prijs betalen als onze vrijheid en vrede worden bedreigd doordat Poetin in Oekraïne wint."
Herlees die laatste zin:
"Maar we moeten een veel hogere prijs betalen als onze vrijheid en vrede worden bedreigd doordat Poetin in Oekraïne wint."


Poetin zal met zijn overwinning in Oekraïne onze vrijheid en vrede bedreigen?

Rusland heeft geen interesse in Europa buiten de grenzen van Oekraïne. Dus hoe kan dat ons in gevaar brengen?

Het is onzin, maar het is bedoeld om de NAVO in de oorlog te krijgen als het voor iedereen duidelijk wordt dat Rusland aan de winnende hand is.

De Russen zien dat aankomen:
De NAVO-landen zijn in toenemende mate betrokken bij het conflict in Oekraïne, waarbij de Verenigde Staten bewust doorgaan met een escalatie op dit spoor, zei de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Ryabkov donderdag op het tv-kanaal Rossija-24.

"De NAVO-leden zijn in toenemende mate en rechtstreeks betrokken bij dit conflict. Hun steun voor Kiev is nu veel gediversifieerder dan enkele maanden geleden. Dit is een weerspiegeling van het doelbewuste beleid van Washington, dat de Europeanen gehoorzaam volgen, om het conflict te laten escaleren. Ze spelen met vuur. De risico's nemen toe", aldus Ryabkov.
Inderdaad. Maar Stoltenberg heeft één ding goed:
De opmerkingen van de heer Stoltenberg kwamen twee dagen nadat hij zei dat Rusland de oorlog opzettelijk rekt om volgend jaar een nieuwe aanval op de Oekraïense strijdkrachten voor te bereiden.
Laten we aannemen dat Rusland tot maart wacht met zijn totale aanval op Oekraïne. Ondertussen blijft het het Oekraïense leger afmatten zonder dat het zelf noemenswaardige slachtoffers maakt. Het Oekraïense leger zal tegen die tijd nog eens 72.000 man hebben verloren. Dat is waarschijnlijk een derde van zijn huidige sterkte. Tegen die tijd is het acute 'regeneratieprobleem' nog acuter geworden.
Het betekent dat het dan veel zwakker zal zijn.
Door mijn contacten in Donbass en Rusland weet ik nu ook waarom er minder drones worden gebruikt om de Oekraïense militairen op het slagveld te assisteren.
NAZI ZELENSKY heeft drones ingezet om diep in Rusland gewone burgers in dorpen en kleinere steden te bombarderen.
Het is raar dat een eenvoudige mens als ik dit soort nieuws wel naar boven krijgt en iedere EU politicus en vooral de media hierover niet roeren terwijl zij juist alle info van hun 24/7 uitsluitend voor hen werkende inlichtingendiensten krijgen.

Alle oorlogsmisdaden zijn goed genoeg om Poetin te forceren tot ondoordachte daden terwijl iedereen zwijgt! Maar wat de westerse wereld niet begrijpt door deze acties van EU/VS/KIEV is:
... dat diezelfde Poetin geen moeite meer heeft om vrijwilligers voor zijn leger te krijgen. Ondanks de gigantische verliezen van materiaal en manschappen tijdens de oorlogen van Napoleon en Duitsland heeft nog niemand iets geleerd over de Russische cultuur. Een cultuur die NIET bestaat om elkaar een mes in de rug te steken. Een cultuur waar nog echt van een SAMENLEVING sprake is! Een cultuur die bereid is om te sterven om hun EIGEN CULTUUR te beschermen tegen alle andere culturen die hen worden opgedrongen!
Ik hoop dat de Europeanen hun ogen op tijd open gaan. Weet dat de beer nog NET NIET los is maar al het WEF-tuig haar best doet om de beer te ONTKETENEN.

EN DAN ZAL IEDEREEN VERLIEZER ZIJN!