NIEMAND BLIJFT ACHTER!
We vechten voor iedereen!


Oekraïne was al 'einde oefening' halverwege maart 2022!

Posted by Etienne 8 februari, 2023

Kuur na mRNA vaxxinazis (dus ook NA het nieuwe griepvaxxin)!

Alles wat in de toekomst gebeurt,
is de oorzaak van de keuzes uit het verleden!
Dit geldt gelukkig voor iedereen!

Waarom Poetin zijn troepen naar Loehansk en Donbass stuurde

Op 16 februari 2022, een volle week voordat Poetin gevechtstroepen naar Oekraïne stuurde, begon het Oekraïense leger met een zwaar bombardement op het gebied (in Oost-Oekraïne) dat door voornamelijk etnische Russen wordt bewoond. Ambtenaren van de waarnemersmissie van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) bevonden zich op dat moment in de buurt en registreerden de beschietingen. De OVSE ontdekte dat het bombardement in de loop van de week dramatisch toenam tot een hoogtepunt op 19 februari, toen in totaal 2.026 artilleriebeschietingen werden geregistreerd. Vergeet niet dat het Oekraïense leger in feite civiele gebieden langs de contactlijn beschoot die door andere Oekraïners werden bewoond.

Wij willen benadrukken dat de medewerkers van de OVSE in hun professionele hoedanigheid bewijzen uit eerste hand verzamelden van beschietingen in het gebied. Uit hun gegevens blijkt dat de Oekraïense strijdkrachten hun eigen bevolking bombardeerden en doodden. Dit is allemaal gedocumenteerd en wordt niet betwist.

De vraag die we ons dus allemaal moeten stellen is deze: wordt het bombarderen en afslachten van de eigen bevolking als een 'oorlogsdaad' beschouwd?

JAZEKER. Dit zijn oorlogsmisdaden van het ergste soort en vallen onder de noemer genocide!
En dan komt de vraag omhoog, waarom kan Zelensky als oorlogsmisdadiger / genocidepleger overal ongestraft zijn gezicht laten zien?

En dit roept een volgende vraag op: zijn allen die een voortdurende genocide helpen organiseren en uitvoeren ook schuldig aan dezelfde vergrijpen?

Antwoord: Jazeker. En, dit indiceert dat elke EU politicus MOET worden opgepakt volgens het Internationaal Strafrecht en voor een Militair Tribunaal moet worden gebracht!

(EvR: Als ik zeg ALLE POLITICI, dan bedoel ik werkelijk ALLE POLITICI. Het zijn allemaal SMOELENTREKKERS en het tribunaal zal wel uitmaken wie er voor het volk hebben gevochten en wie niet!)
Voor mij is het onmogelijk dat nog geen enkele strateeg dit heeft opgemerkt. Het is onmogelijk dat nog geen enkele militaire inlichtingendienst dit heeft doorgegeven aan hun regering!

Oekraïne, EU, VS en NAVO voeren een reeds verloren oorlog!


Al sinds half maart 2022 heeft Oekraïne geen luchtmacht en geen marine meer.

En dat feit is zeer belangrijk! Vanaf die datum is alles wat je van manschappen en materiaal naar het front stuurt KANONNENVOER!

De vraag is waarom alle EU en VS hun politieke imbecielen geld en oorlogsmateriaal in een zwart gat als Oekraïne blijven storten want niemand kan me wijsmaken dat deze politieke onnozelaars via hun militaire inlichtingendiensten niet exact op de hoogte zijn over de werkelijkheid van alle dag in Oekraïne en wat er nog overblijft aan militairen en materieel van het Oekraïense leger.

Daarnaast heeft Rusland een pact gesloten met Turkije zodat de Zwarte Zee volledig wordt gecontroleerd door beide landen waarbij Rusland alle havens van Oekraïne volledig onder controle heeft! Rusland controleert eveneens wat er via de Dnjepr aan graan of andere etenswaren en grondstoffen het land kan en mag verlaten! Turkije is door de EU en NAVO/VS zo ontzettend in de kou gezet het laatste decennium dat ze zelfs Russische S-400 luchtdoelinstallaties hebben aangeschaft! Ik begrijp niet dat zelfs journalistieke 'experts' hier nog niet over gevallen zijn!


Er is nog meer te melden voordat ik doorga met wat ik op een rijtje wil zetten.
Terwijl er een paar handjes vol 'vrijwilligers' uit het westen zich aan de kant van het nazistische KIEV REGIME scharen om te gaan vechten tegen de Russen, krijgt Rusland duizenden vrijwilligers uit Afghanistan, Servië, Kroatië, Syrië, Turkije, Iran en de vele Russische staten binnen om tegen de Oekraïense nazi's te vechten.

Allemaal mensen die de VS en NAVO haten tot in het diepst van hun ziel omdat deze organisaties oorlogen zijn begonnen in hun landen vanwege grondstoffen die ze zich eigen wilden maken, (olie, goud, zilver e.d.) of Rothschildbanken op te dringen (Ponzifraude afdwingen zoals in voormalig Joegoslavië!) waarbij ze tomeloos geweld tegen een ongewapende bevolking gebruikten waaronder niet noodzakelijke bombardementen op steden om regeringen over te halen in te stemmen met de wil van de Rockefeller en Rothschild maffiosi.
Het schijnt dat het verplicht onderwijs in het westen de mensen veel dommer heeft gemaakt dan de volkeren die niet worden gedomineerd door 14 jaar verplichte indoctrinatie en hersenspoeling!
Ook hier bericht niemand over.

Het moet duidelijk zijn voor het Witte Huis, het Pentagon, de EU en niet te vergeten het NAVO hoofdkwartier in Brussel dat:

Je geen oorlog kunt winnen tegen Rusland als de op een na grootste militaire macht en lidstaat van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie zich tot de 'vijand' heeft gewend omdat hij door alle genoemde regeringen, landen en organisaties jarenlang is belogen en bedrogen.
Ik heb het over Turkije dat alleen nog een 'NAVO zwaargewicht' is op papier, maar nu in werkelijkheid een sterke bondgenoot van de Russische Federatie.

Je kunt zelfs diplomaten, allemaal beroepsleugenaars en oplichters, niet ongestraft blijven beliegen en bedriegen! En daar gaan ze bij de NAVO, EU en het Pentagon op een zeer harde manier achterkomen in de ZEER nabije toekomst!

De aankoop van Russische militaire technologie maakte deel uit van een gelijktijdige militaire samenwerkingsovereenkomst en alliantie tussen Turkije en Rusland die tot stand kwam na de mislukte door de VS gesteunde staatsgreep van juli 2016 tegen president Recep Tayyip Erdogan.

Onnodig te zeggen dat het een klap in het gezicht van de VS-NAVO is, 'die je niet wilt publiceren'.

Het is belangrijk om in te gaan op de geschiedenis van de VS-Turkije betrekkingen en hoe deze verschuiving in militaire allianties heeft plaatsgevonden.

Geschiedenis:

Militaire botsing tussen de VS en Turkije in Noord-Syrië
Vanaf het begin van de oorlog tegen Syrië medio maart 2011 werden de islamistische 'vrijheidsstrijders' gesteund, getraind en uitgerust door de NAVO en het Turkse opperbevel. Volgens Israëlische inlichtingenbronnen (Debka, 14 augustus 2011)
Het NAVO-hoofdkwartier in Brussel en het Turkse opperbevel maakten ondertussen plannen voor hun eerste militaire stap in Syrië, namelijk, het bewapenen van de rebellen met wapens om in te zetten tegen tanks en helikopters die de speerpunt waren van het Assad regime.

De NAVO heeft een erg groot Amerikaans 'DENKPROBLEEM'

NAVO strategen denken alleen in termen van grote hoeveelheden anti-tank en anti-lucht raketten, mortieren en zware machine geweren in de protest centra om de regeringstroepen terug te slaan.
(Dezelfde fout die ze nu ook weer maken in Oekraïne! Materiaal levert niets op als je niets te vertellen hebt in de lucht en op zee! WE ZIEN FEITELIJK DE HANDTEKENING VAN HET PENTAGON!)
En wat ook op een Amerikaanse opzet duidt, is het huidig gebruik van chemische wapens door Oekraïne sinds half januari 2023.
Hier de link. Ze gebruiken dezelfde achterbakse trucjes als in Syrië!
Voor de inval in Syrië speelde Turkije een centrale rol met betrekking tot logistiek, wapenleveranties, werving en training, in nauwe samenwerking met Washington en Brussel.
Dit initiatief omvatte een proces van georganiseerde rekrutering van duizenden jihadistische 'vrijheidsstrijders'.
Strijders, die doen denken aan de rekrutering van Mujahideen voor de CIA jihad (heilige oorlog) in de hoogtijdagen van de Sovjet-Afghaanse oorlog.

De regering in Ankara speelde ook een strategische rol bij het beschermen van de beweging van jihadistische rebellen en voorraden over haar grens naar Noord Syrië.
Onze bronnen melden dat in Brussel en Ankara ook is gesproken over een campagne om duizenden Moslim vrijwilligers uit landen in het Midden Oosten en de Moslim wereld te werven om te vechten aan de zijde van de Syrische rebellen.
Het Turkse leger zou deze vrijwilligers huisvesten, trainen en hun doorgang naar Syrië verzekeren. (Debka, nadruk toegevoegd)

Zowel Turkije als de VS werkten aanvankelijk samen bij het heimelijk steunen van ISIS-Daesh en Jabhat Al Nusra.

President Recep Tayyip Erdogan had echter territoriale ambities in Noord-Syrië die niet de goedkeuring van de VS en de NAVO konden wegdragen.
Die bestonden uit het bestrijden van de Koerdische YPG separatistische strijdkrachten in Rojava, die door Washington werden gesteund.
Rojava grenst aan de autonome regio Koerdistan in Irak, die sinds 1992 in de nasleep van de Golfoorlog, onder controle van de VS staat.
Erdogan's acties in Noord Syrië werden beschouwd als een inbreuk op het Syrische autonome bestuur van Noord- en Oost-Syrië (Rojava), dat in 2015 uitgebreide lucht- en grondsteun kreeg van de Verenigde Staten en hun bondgenoten in het Midden-Oosten.
In een ongewone wending van de gebeurtenissen beschuldigde Washington Erdogan krachtig:

"hij [Erdogan] blijft ook wapens leveren [aan Syrië], met zijn uiteindelijke doel [is] om achter de Koerden aan te gaan, en ISIS is secundair."
Deze verdeeldheid tussen de VS en Turkije trof het hart van de Atlantisch Alliantie. Washington was fel gekant tegen Erdogans territoriale ambities in Noord-Syrië.

Onder Obama werd in 2014 een grote campagne tegen Syrië en Irak gestart ter ondersteuning van ISIS-Daesh.
Het VS-NAVO doel was om zowel Syrië als Irak te fragmenteren en de regering van Bashar Al Assad te destabiliseren.
De strategie van Washington in Noord-Syrië bestond uit het steunen en controleren van de Koerdische YPG separatisten tegen Turkije.

In mei 2016 reageerde Erdogan met de beschuldiging dat de US-NAVO de YPG-troepen steunt:

"De steun die zij [VS, NAVO] geven aan de YPG (milities) veroordeel ik ten zeerste".
zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens een luchthaven ceremonie in de Koerdische stad Diyarbakir.
"Zij die onze vrienden zijn, die met ons in de NAVO zitten kunnen, mogen hun soldaten niet naar Syrië sturen met YPG insignes."
(Ara News Network, 28 mei, 2016)

Mislukte staatsgreep in juli 2016 tegen president Erdogan

Minder dan twee maanden na Erdogans 'weigering om te voldoen' van 28 mei 2016, op 15 juli 2016, was Turkije het voorwerp van een poging tot staatsgreep:

[Het] werd [naar verluidt] uitgevoerd door een factie van het Turkse leger die bommen gooide op overheidsgebouwen, wegen en bruggen blokkeerde en probeerde president Recep Tayyip Erdogan te vermoorden!"
Wat het hierboven geciteerde NPR-rapport niet vermeldde, was dat de staatsgreep bestond uit een vermeend CIA plan om president Erdogan te vermoorden:

"Erdogan beschuldigde de CIA ervan achter een couppoging te zitten om hem te vermoorden en de door de CIA gecontroleerde netwerken van de verbannen Fethullah Gülen aan de macht te brengen omdat de CIA genoeg had van Erdogan's omkeringen."
De coup mislukte echter en er waren berichten dat Russische onderschepte inlichtingen aan Erdogan werden gegeven die zijn leven hebben gered. Daarna, verbeterde de relatie met Moskou aanzienlijk.
Toen begon Erdogan te verschuiven in de richting van Moskou.

In 2017 negeerde Turkije herhaaldelijk protesten van Washington en de NAVO en stemde in met de aankoop van het geavanceerde Russische S-400 lucht-verdedigingsraketsysteem, naar verluidt het meest geavanceerde ter wereld.
Op datzelfde moment begon Rusland met de aanleg van de eerste van twee Zwarte Zee-gasleidingen naar Turkije, TurkStream in oktober 2016, waardoor Ankara en Washington nog verder van elkaar af komen te staan.
(F. William Engdahl, april 2021, nadruk toegevoegd) (zie kaart hieronder)In recente ontwikkelingen verklaarde Hulusi Akar, de Turkse minister van Defensie (een voormalige vier-sterren generaal) openhartig verklaard:

"...[dat] de rol van Turkije in de NAVO, tegen de kritiek in, bezwaarlijk zijn omdat deze de Noordse landen door zijn vriendschappelijke banden met Rusland, het bondgenootschap schaadden.
"Een NAVO zonder Turkije is ondenkbaar," zei Akar.
"Wij zijn een beproefde natie, een beproefd leger dat nooit zou handelen in strijd met onze allianties.
Turkse gevechtsvliegtuigen patrouilleren in het luchtruim boven de Zwarte Zee voor de NAVO en de regering heeft Russische oorlogsschepen verhinderd om zijn zeestraten te gebruiken tijdens de oorlog in Oekraïne.
Hulusi Akar zegt verder:

"Een NAVO zonder Turkije is ondenkbaar."
Daar ben ik het volledig met eens.
Een gebroken NAVO kan in geen geval oorlog voeren tegen Rusland als haar militaire zwaargewicht aan de zuidelijke kustlijn van de Zwarte Zee samenwerkt met Moskou, gekoppeld aan een hechte persoonlijke relatie tussen Recep Tayyip Erdoğan en Vladimir Poetin.

'Onze bondgenoten', zegt Hulusi Akar, in het meervoud. Wat betekent dat? We zijn niet alleen geallieerd met VS-NAVO maar ook met Rusland?
Was het initiatief van Turkije om de toetreding van Zweden en Finland tot het Atlantisch Bondgenootschap te blokkeren ondernomen namens Rusland?
(EvR: Dat denk ik dan weer niet. HET IS WRAAK! WRAAK OP AMERIKA, DE LEIDER VAN DE NAVO NAAR WIENS PIJPEN ALLE ANDERE WESTERSE LANDEN DANSEN.
Turkije laat hierbij zien dat de Turken helemaal niet bang zijn van AMERIKA noch van de NAVO die hen beiden samen met de EU al jarenlang verraden, beliegen en bedriegen!


Geopolitiek van de Zwarte Zee

Vanuit een geopolitiek standpunt beheersen Turkije en Rusland momenteel de Zwarte Zee (en zij werken samen bij de handel in grondstoffen vanuit Oekraïne).

Terwijl Rusland een groot deel van de noordelijke en oostelijke kustlijn controleert, is de gehele zuidelijke kustlijn van de Zwarte Zee, alsmede de toegang tot de Middellandse Zee krachtens het Montreux Protocol onder de jurisdictie van Turkije.

Als we teruggaan in de geschiedenis, was de militarisering van de VS-NAVO in de Koude Oorlog grotendeels afhankelijk van de strategische rol van Turkije tegen de Sovjet-Unie, met een massale VS-NAVO opbouw in Turkije.

Dat is een uitgemaakte zaak.

Moskou en Ankara hebben een bilaterale en onofficiële verstandhouding ontwikkeld. Turkije zet zijn marine en luchtmacht in het Zwarte Zeegebied namens de VS en de NAVO in.
Is deze strategie een weg naar vrede?

Het mislukte vredesinitiatief van maart 2022 in Istanboel werd georganiseerd door de regering Erdogan in nauwe samenwerking met het Kremlin. Hoewel het werd gesaboteerd door zowel Kiev als VS-NAVO, blijft het hopelijk een optie.

In recente ontwikkelingen (begin februari 2023) heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan openlijk kritiek geuit op het besluit van zijn NAVO-bondgenoten om Oekraïne te voorzien van meer dan 300 zware tanks om de oorlog tegen Rusland te verlengen.

"Ik kan persoonlijk niet zeggen dat het sturen van tanks deze kwestie zal oplossen.... Dit is een risicovolle inspanning en zal alleen de zakken vullen van wapenbaronnen."
Een kwinkslag naar de Rockefellermaffia die alle wapenindustrie in handen heeft!
Erdogan bevestigde dat hij gesprekken met zowel Rusland als Oekraïne zou voortzetten als onderdeel om een weg naar vrede te vinden.
Wat volgt er nu? Nog een door de VS gesponsorde mislukte staatsgreep voor een regimewisseling in Turkije?

En dan plotseling als uit het niets is er een aardbeving. Een nooit voorspelde aardbeving, raar genoeg voorafgegaan door een machtig onweer met veel donder en bolbliksem!
Compleet ongeloofwaardig!
Men probeert alle aardbevingen te voorspellen en slecht weer is echt geen indicatie.

De echte oorzaken/voorspellingen zijn:
  1. voorschokken
  2. veranderingen in de chemische samenstelling van het grondwater
  3. vloeistofdruk in de gesteentekolom
  4. langzame beweging langs breuklijnen
  5. bevingen in aangrenzende delen op de breuklijn
  6. statistische gegevens over de frequentie van aardbevingen
  7. veranderingen in het magnetisch veld ter plaatse*
  8. spanning in het gesteente, te meten met spanningsmeters op een paar honderd meter diepte.
* Zoals bekend kan de elektrische invloed van bijvoorbeeld bliksem lokaal zorgen voor een verandering van het magnetisch veld. Er is tijdens onweer veel meer elektrische spanning in de atmosfeer. Het elektrische veld versterkt daarbij het aardmagnetisch veld tijdelijk en plaatselijk. Hierdoor kan eveneens een aardbeving of zeebeving worden opgewekt!

HAARP

Al sinds de start van het project is er (soms felle) kritiek geuit op HAARP.
Allereerst is er kritiek op de locatie van het HAARP-terrein. De locatie voor het terrein, een in onbruik geraakte OTH-radar, werd vooral gekozen om politieke redenen. Vanuit wetenschappelijk oogpunt was deze locatie echter ongeschikt. Ook kostte het project veel meer dan soortgelijke projecten elders in de wereld.
Midden jaren 90 begonnen mensen te twijfelen aan de ware doelstellingen van HAARP. Zo begonnen complottheorieën de ronde te doen dat de antennes op het terrein in werkelijkheid onderdeel zouden zijn van een wapen. Een kleine groep Amerikaanse natuurkundigen uitte hun kritiek in wetenschappelijke tijdschriften als Physics and Society, waarin ze beweerden dat HAARP weleens onderzoek zou kunnen doen naar het uitschakelen van vijandelijke wapens. Deze kritiek werd versterkt door Bernard Eastlund, een natuurkundige, die enkele van de concepten achter HAARP had helpen ontwikkelen. Hij stelde een wapen voor waarmee met radiogolven van hoge frequenties de elektronen en ionen in de ionosfeer konden worden gemanipuleerd om zo vijandelijke raketten tegen te houden en vijandelijke communicatie onmogelijk te maken. Deze plannen werden echter nooit uitgevoerd, en de aannemers die verantwoordelijk waren voor de bouw op het HAARP-terrein hebben altijd ontkend dat Eastlunds ideeën werden gebruikt bij de bouw.

Wat er ook van waar is, hier mijn mening als radiozendamateur gebruik makend van de lage banden, altijd bezig met huidige weer en zendcondities en ionosfeer. In de jaren '80 hoorde je HAARP en het kreeg de naam WOODPECKER of 'Over de Horizon Radar'. Steeds ben ik alle berichten over HAARP blijven volgen. Zo hier mijn door ervaring en onderzoek gestaafde mening!

Als hij aanstaat, geeft hij een enorm vermogen af, waardoor de ionosfeer omhoog gaat en een vacuüm ontstaat dat wordt opgevuld met de omringende atmosfeer, waardoor de straalstroom zich verplaatst. Dit veroorzaakt veranderingen in weerpatronen die nadelige gevolgen hebben voor ons ecosysteem.
Verschillende landen beschikken over deze technologie (Rusland, China, Australië, om er een paar te noemen), en ze worden af en toe kwaadwillig gebruikt.
Het weerkaatsen van kilowatts vermogen tegen de ionosfeer leidt ook tot harmonische verstoring van tektonische platen daaronder, omdat de trillingen een slip in de platen teweegbrengen.
Mensen tekenen NDA's (geheimhoudingsverplichtingen) en kunnen worden vervolgd als ze uit de school klappen, net als voor alle andere staatsgeheimen, en zo kun je de echte details stilhouden.
Wetenschappers zijn betaalde werknemers, net als artsen. Als je denkt dat hun geloofsbrieven hen een vonk van moraliteit bezorgen die hen ervan weerhoudt deel te nemen aan wereldwijde chaos, dan ben je een schattige dromer die een zeer beschermd leven heeft geleid en voor wie sommige waarheden te pijnlijk zijn om onder ogen te zien. Veel geluk met deze geestelijke instelling in de ECHTE wereld die op aan het doemen is. Er zal nog veel rotzooi op ons afkomen want deze maffiafamilies zullen zich nooit zonder slag of stoot overgeven. Het is zij of wij!

HAARP is al in opspraak sinds de Amerikaanse Luchtmacht dit 'geheime' project opstartte!Erdogan en de Amerikaanse haat voor deze president!

De Amerikanen zijn al langere tijd aan het stoken. Ze proberen nog maar een keer van Erdogan een psychopaat te maken die van zijn 'troon' moet worden gestoten. Een aardbeving is een mooi begin om het volk te verdelen.

Wat kunnen we nog meer verwachten van het WEF/NAVO/EU/VN tuig?

Een kleurenrevolutie?
Georganiseerde protestbewegingen?
Een nog grotere devaluatie van de Lira die wordt veroorzaakt door de bancaire Rothschildmaffia?
Manipulatie van de verkiezingen?
Een nieuwe coup d'Etat?
HET TUIG zal alle middelen uitproberen om Turkije weer op te nemen als zwaargewicht in het Atlantisch Bondgenootschap en verder proberen Ankara's relatie met Moskou te verbreken.

Dit zal echter NOOIT meer werken!

VS-NAVO willen uitsluitend een regime verandering in Turkije, als middel om de controle over de Zwarte Zee terug te krijgen.

De meeste oppositiepartijen in Turkije zijn GEEN voorstander van VS-NAVO en ook niet van Turkije's lidmaatschap van de Atlantische alliantie. Ook het volk ziet niet langer toekomst bij de NAVO of EU die hen al decennia van alles beloven maar waar nooit iets is van gekomen!

Niet alleen in Turkije zijn er massale protestbewegingen tegen de NAVO, men ziet ze nu in de hele Europese Unie.
De NAVO is passé voor Turkije!
Turkije heeft nu goedkoop gas, is lid van de BRICS, kan op de hulp van Rusland EN CHINA rekenen en verder kunnen ze het Russisch gas gewoon in de eigen munt of in roebels betalen!

Voor de Turken kan de EU/NAVO/VS coalitie de boom in!

Zonder de hulp van Turkije is de NAVO en de oorlog in Oekraïne verloren! Sterker nog, de ganse EU gaat hierdoor op de schop!
En verder: als de NAVO die tanks naar Oekraïne zal sturen besef ik dat dit voor Turkije een brug te ver zal zijn. Dan zal Turkije zeker troepen en materiaal naar het Russische front in Oekraïne sturen om het Russische leger daar te versterken!
Turkije heeft al meerdere malen geroepen het nooit eens te kunnen zijn met het sturen van tanks naar Oekraïne!

Het mondiale Zuiden heeft zich eveneens grotendeels aan het huidige financiële Oekraïne fiasco onttrokken en heeft geweigerd deel te nemen aan de westerse sancties tegen Rusland.
In tegenstelling tot de EU doen de zuidelijke landen wat zij het beste achten voor hun eigen burgers.
Hun aanpak zal hun eigen landen en bevolking waarschijnlijk welvarender maken, wat de andere Europeanen dreigt op te vallen nu hun rekeningen zich opstapelen en het dagelijks leven steeds zwaarder wordt.
Het is dus volkomen duidelijk dat de EU-heersers willen dat iedereen in hetzelfde zinkende bootje zit.
Al was het maar omdat het moeilijk is om te BLIJVEN beweren dat Oekraïne een wereldprobleem is dat meer imperialisme vereist, vermomd als een westers geleid mondiaal bestuur, wanneer het grootste deel van de wereld, en zelfs meerdere EU-landen, daar niet LANGER in trappen.