NIEMAND BLIJFT ACHTER!
We vechten voor iedereen!


Alsof die paar ouderwetse en versleten Leopard tanks iets uit gaan maken in Oekraïne

Posted by Etienne 15 januari, 2023

Kuur na mRNA vaxxinazis (dus ook NA het nieuwe griepvaxxin)!

Alles wat in de toekomst gebeurt,
is de oorzaak van de keuzes uit het verleden!
Dit geldt gelukkig voor iedereen!


Westerse media en politici doen alsof de levering van 14 Leopard 2 tanks uit Polen en meer Leopard 2 tanks uit Duitsland, of zelfs enkele Britse Challenger 2 tanks, beslissend zouden kunnen zijn voor de oorlog. Zeker, de tanks zullen enig effect hebben, maar het is vooral een Public Relation oefening, omdat er in Oekraïne geen infrastructuur en geen personeel is om deze tanks te onderhouden en te repareren. De inspanning om dat allemaal te bouwen om een paar dozijn tanks te onderhouden zal gigantisch zijn.

Het zou gemakkelijker zijn Oekraïne te bevoorraden met Sovjettanks die Oost-Europese landen in hun arsenaal hebben. Maar dat is al gebeurd en blijkbaar verliest het Oekraïense leger zijn tanks zo snel dat nu Westerse modellen moeten worden gebruikt, wil Oekraïne in de nabije toekomst niet zonder tanks komen te zitten.

Echter, niet alle Leopard 2's zijn hetzelfde. Polen heeft een van de oudste modificaties van de Leopard 2 tanks, de Leopard 2A4 versie, die werd geproduceerd van december 1985 tot maart 1987. Het is dus hopeloos verouderde technologie die de moderne bepantsering en andere details van de huidige Leopard 2's mist. En Finland, dat Leopards aan Oekraïne wil leveren, heeft ook de 2A4-versie in zijn arsenaal.

Deze landen zijn blijkbaar minder geïnteresseerd in het helpen van Oekraïne dan in het verkrijgen van moderne tanks van Duitsland om hun verouderde tanks te vervangen als onderdeel van de zogenaamde ringruil.

De Russische televisie heeft hierover en over enkele andere interessante details bericht, zoals 'successen' van de versie 2A4 in gevechtsoperaties, en ik heb het Russische verslag vertaald.

Begin van de vertaling:

Polen oefent druk uit op Duitsland opdat Berlijn Leopard 2 tanks levert aan Oekraïne. Warschau had eerder de wens geuit een compagnie van deze voertuigen naar Oekraïne te sturen. Experts geloven dat het de 2A4 modificatie is.

Gezien de honger naar tanks die het Oekraïense leger momenteel ervaart, veranderen de tientallen Leopards niets. Ze zijn enorm, intimiderend en verouderd. De Leopard 2A4 is het meest geproduceerde model van de Duitse gevechtstank en werd eind jaren tachtig geproduceerd.

In Duitsland zijn ze allang afgeschaft, maar de Polen gebruiken ze nog steeds. Ze hopen hun vloot te vernieuwen.

Maar wanneer militaire deskundigen lijsten opstellen van de beste tanks van onze tijd, lijkt de Leopard 2 er altijd bij te zitten. Dit zijn echter nieuwere wijzigingen die sterk verschillen van het 2A4-model.

Sommige kenmerken van deze tank zijn objectief gezien verouderd: de zwakke bescherming, de verticale tankkoepel. En heel banaal zijn de afmetingen: hij is 3 meter hoog. Dat is een veel te goed doelwit.

Deskundigen zeggen dat het geen zin heeft de Leopard 2A4 te vergelijken met Russische gevechtstanks, met name de T-90. Deze tanks zijn lichter, kleiner, wendbaarder en beter beschermd, en de wapens zijn nieuwer en krachtiger.

Maar wat voor Kiev waarschijnlijk nog frustrerender is, is het feit dat zelfs hun eigen Oplot-tanks - een modificatie van Sovjettanks die door het Russische leger tot schroot zijn verwerkt - over het algemeen niet slechter zijn dan de Leopards.

"Productielanden verkopen zelden hun beste modellen aan andere landen. Tweede en derde klas modellen worden geëxporteerd. Tien verouderde Duitse tanks zullen niets veranderen," benadrukte Stanislav Krapivnik, een militair expert en veteraan van de Amerikaanse strijdkrachten.
En wie zal de tanks in Oekraïne bedienen en repareren? Oekraïense tankbestuurders en ingenieurs zijn gewend aan Sovjettanks. Ze zullen omgeschoold moeten worden. Maar is daar wel tijd voor?

"De afstelling van de tanks wordt in het Duits gepland, de orders worden in het Duits gegeven. De frequenties zijn Duits en hebben geen verbinding met de Oekraïense controlesystemen. Ze hebben een andere brandstofkwaliteit en andere filters nodig. Veel dingen blijven onduidelijk," merkte militair expert en reservekolonel Roman Nasonov op.
Al deze 'wapeninjecties' zijn alleen nodig om ervoor te zorgen dat de Oekraïners blijven sterven voor het criminele Zelensky-regime. De verliezen zijn nu al schandalig. Het Oekraïense leger heeft nieuw kanonnenvoer nodig. De volgende mobilisatiegolf in Oekraïne zal in feite een jacht op mannen op straat zijn.

(EvR commentaar: Dat zal echter niet meevallen omdat de meeste mannen naar het buitenland zijn gevlucht waar deze lafaards worden opgevangen door onze hypocriete regeringen die ons proberen wijs te maken dat Oekraïne (en ook ons land!) in oorlog is met Rusland, terwijl ze de potentiële militairen hier onderdak, voedsel en huizen geven!)


Ook buitenlandse huurlingen ontvluchten in groten getale het front, zoals Mark Lindquist, een Amerikaanse legerveteraan en Amerikaanse huurling, huilend voor de camera vertelde:

"We zijn allemaal moe. Het geld is op. Er zijn geen wapens om iets mee te doen, alles wat ons rest is in de loopgraven zitten en wachten tot er op ons geschoten wordt."

Het werd niet de verwachte safari. Aangespoord door anti-Russische propaganda verwachtte de arme Yank blijkbaar in de Donbass tegen Papoea's uit Nieuw-Guinea te vechten. Maar hij belandde niet in een kuuroord, maar in de 'vleesmolen van Verdun'.

De Duitse tanks hebben hier niets te winnen, onze tankbestuurders staan klaar om de Westerse tanks te recyclen.


Alleen al in de strijd om de Syrische stad Al-Bab verloren de Turkse troepen een derde van de Leopard 2A4's waarover zij beschikten. En deze nederlaag van de geduchte Leopards werd veroorzaakt door zelfgemaakte explosieven en de eenvoudigste antitanksystemen.

Dit betekent dat het Russische leger voor een hypothetische jacht op luipaarden niets opnieuw hoeft uit te vinden of te bedenken. Ze worden gemakkelijk gekraakt door Russische Fagot en Kornet antitankraketten en antitankmijnen. Om nog maar te zwijgen van gespecialiseerde gevechtsvoertuigen.

"We hebben 'terminators' ontwikkeld, gespecialiseerde voertuigen die meerdere tanks tegelijk kunnen vernietigen. We hebben met succes kamikaze drones ingezet. Ze kunnen elk gepantserd doelwit vernietigen. We zijn heel goed in staat om de Leopards zowel op lange afstand als met een direct schot te vernietigen," zegt militair expert, reserve kolonel Roman Nasonov.
Maar het is niet de technologie die alles bepaalt, het zijn de mensen. Russische tanksoldaten verbeteren elke dag hun vaardigheden onder gevechtsomstandigheden. Ze verslaan de vijand met succes en doen daarbij unieke ervaring op.

Foto's en filmpjes gaan viraal op het net. Een drone filmde een Russische tank die twee Oekraïense tanks van slechts 500 meter afstand in brand stak. Onze soldaten besloten tot een slimme zet. Terwijl één bemanning een gedurfde operatie uitvoerde, werden twee andere pantservoertuigen gebruikt als 'jagers'. De vijand doorzag de manoeuvre niet en opende zelfs eerst het vuur op de Russische tank, maar werd zelf vernietigd.

Het is opmerkelijk dat de heldhaftige jongens die de vijand letterlijk van dichtbij met hun handen aanvielen, gisteren burgers waren.

Het lijdt geen twijfel dat als Duitse tanks weer op Oekraïens grondgebied rijden, ze zullen eindigen zoals hun voorgangers 80 jaar geleden.

Naar het Russische artikel

De 'oorlog' in Oekraïne zal niet lang meer duren en het westen zal afdruipen zoals ook Napoleon en Hitler hun meerdere in DE RUS hebben moeten erkennen!

Het verlies van de oorlog in Oekraïne zal ook het einde van de EU, VS en NAVO inluiden.

Voor mij kan het allemaal niet snel genoeg gebeuren!