Mark Rutte

Psychopaat. Beroepsleugenaar. 'Falend' geheugen dat grenst aan periodieke Alzheimer!

Posted by Etienne 20 juli, 2022

Mark Rutte is de Nederlandse premier sinds oktober 2010, als opvolger van Jan Peter Balkenende.

Hij werd de eerste neoliberaal in 82 jaar en voltooide de machtsgreep van de Nederlandse diepe staat die in de jaren 1980 was opgezet.

Tijdens Rutte's premierschap hebben de Nederlanders hun oorlog tegen terreur in de NAVO opgevoerd, de platformisering van sociale diensten door big tech ingevoerd, en een corrupte nationale politiemacht opgezet na de vrij onechte 'aanslag' op Koninginnedag in 2009.

Rutte, een vocale anti-drug PM heeft meerdere doofpotaffaires overleefd (door vaak te beweren dat hij zich niet kan herinneren waar of wat hij heeft gedaan) waardoor hij de naam 'Teflon-Mark' van de Europese media kreeg voor het ontwijken van zijn ontslag.

Behaalde een mastergraad in geschiedenis aan de Universiteit Leiden in 1992, werd lid van de jongerenafdeling van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) in 1988.

Rutte werd geselecteerd als manager bij Unilever, waar hij een grote rol speelde in de reorganisatie en een bekwame, geharde, scrupuleuze manager werd die niemand ontzag.

Rutte werd voor zijn succes beloond met een zetel in het landelijk bestuur van de VVD in 1993.

In 2001 werd hij lid van de kandidatencommissie en in 2002 Kamerlid.

Rutte staat in de internationale media bekend om zijn neiging een zo laag mogelijk klasse-uiterlijk te handhaven, door naar het parlement te fietsen, zijn eigen kantoor of zwerfvuil op te ruimen tijdens het werk, en te werken op een gewone benedengemiddelde middelbare school in de binnenstad. Rutte heeft de neiging om tijdens heftige debatten en in privé-conservaties de maniertjes en citaten van Lyndon Johnson te gebruiken.

Kopieergedrag omdat psychopaten geen eigen ik hebben behalve de kwade ik die ze liefst verbergen om heel 'sociaal' en hulpvaardig over te komen bij degenen die hen niet kennen!

Staatssecretaris

Rutte was van 2002 tot 2004 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid tijdens de eerste regeerperiode van Jan Peter Balkenende.

Rutte gaf zijn ambtenaren speciaal de opdracht om Somalische inwoners aan te pakken voor bijstandsfraude, nadat was ontdekt dat Somaliërs ook in Engeland werkten en ook in Nederland een uitkering ontvingen.

De ambtenaren begonnen Somalische burgers op straat aan te houden en besloten een man te controleren (uit documenten bleek later dat dit was omdat zijn gelaatskenmerken erop wezen dat hij Somaliër was).
Nadat de man de toegang tot zijn woning werd geweigerd, onthield het stadsbestuur van Haarlem de man zijn sociale uitkering en zijn recht op andere uitkeringen volledig.

De Somalische man klaagde de gemeente aan en de rechtbank oordeelde dat het 'specifieke onderzoek gericht op Somalische personen discriminerend is en in strijd met de Nederlandse grondwet'.

Rutte werd veroordeeld voor 'het aanmoedigen van discriminatie op grond van ras', waarbij de rechtbank in het bijzonder opmerkte dat hij 'hen alleen vanwege hun achtergrond en niet vanwege hun nationaliteit als doelwit koos'.

Rutte verwierp woedend elke bewering dat het beleid discriminerend was en heeft dat tot op de dag van vandaag gedaan, omdat hij het ziet als een vorm van 'fraudebestrijding', waarbij hij opriep tot een wijziging van het eerste amendement van de grondwet.

"Gemeenten zouden zich specifiek moeten kunnen richten op burgers met een bepaalde achtergrond. Dat lijkt nu wettelijk niet mogelijk te zijn. Het wordt tijd dat de wet wordt aangepast"
Mark Rutte (2007)

Premier

Eerste ambtstermijn

Rutte won 20,5% bij de Nederlandse parlementsverkiezingen van 2010 en werd de op één na jongste premier in de Nederlandse geschiedenis en de eerste liberaal in 92 jaar. Zijn partner, de christendemocraten van oud-premier Balkenende (die aftrad) - hield een referendum om de samenwerking met de VVD en de PVV van Geert Wilders tegen te houden.

De partijleden stemden voor de samenwerking en Rutte's eerste coalitie was geboren. De coalitie duurde slechts 2 jaar.

De coalitie had een dubieus beleid; het sturen van 'politie-instructeurs' naar Afghanistan, ironisch omdat de vorige coalitie viel over de voortzetting van de aanwezigheid van het Nederlandse leger.

Het kabinet Rutte voerde een boete in voor studenten die hun diploma niet zonder 2 jaar vertraging haalden, wat samen met het afschaffen van het standaard entreekaartje voor studenten heeft bijgedragen aan een enorme toename van de studieschuld.

IMF

Rutte plaatste in 2011 een OP-ED in de 'Financial Times' om een nieuw monetair beleid in te voeren om EU-landen die zich niet houden aan de West-Europese begrotingsideologieën te 'conditioneren', vergelijkbaar met die van Guy Verhofstadt en Angela Merkel.

Rutte riep op tot 'consequent' en in toenemende mate hardere straffen, sancties en vrijheid in hun begrotingsbeleid, samen met een 'onafhankelijk toezicht' genaamd de 'commissaris voor begrotingsdiscipline'.
Rutte riep op tot 'uitzetting' als eindoplossing als een land volledig in de wurggreep werd gehouden maar er nog steeds niet bovenop kwam.

Tweede termijn

"Visie is als een olifant die je zicht berooft. (...) Als ik aan het woord 'visie' denk, denk ik meteen: ga naar de oogarts!"
Mark Rutte
In 2014 maakte de coalitie van Rutte illegaal zijn strafbaar, tijdens de Europese vluchtelingencrisis van 2015, en introduceerde een nieuwe belasting voor corporaties die woningbouwprojecten bouwden, wat de eerste jaren bijdroeg aan illegale verhuur van die woningen via AirBnB.

MH-17

Ondertekening van de Rostec Deal met V. Poetin.

"Dus geen backsies als we een vliegtuig met 190 Dutchies uit de lucht bombarderen toch?" "Nee, ik geef meer om geld meneer Poetin, dat weet u." Rutte noemde de opmerkingen van de Maleisische premier Mahathir Mohamad in 2019 over de aanstaande uitsluiting van Rusland van het onderzoek naar Malaysian Airlines 17 'teleurstellend' en 'verwarrend'.

Mohamad merkte op:
"De conclusie van het Joint Investigation Team dat Rusland achter het neerhalen zat, is slechts van horen zeggen", en verklaarde verder: "Vanaf het begin is dit een politieke zaak geweest, waarbij Rusland als schuldige zou moeten eindigen."
Rutte wees vragen van journalisten af die vroegen waarom hij de sancties tegen de maker van het Buk-raketsysteem, Rostec, introk.
Onderzoeksjournalisten van Follow The Money onthulden dat Rutte "zelfs een nieuwe overeenkomst voor een kantoor en wapendeal" tekende met Rostec, waardoor ze een kantoor kregen dat niet bezet was in het financiële district van Amsterdam.
In feite waren de Nederlanders de enigen die zich niet hielden aan de door de VS georganiseerde lijst van 92 Russische bedrijven die gesanctioneerd zijn.

Syrië

Afgezien van de stelling dat uitgemaakt hoort te worden of het land dat verantwoordelijk is voor de meeste doden in één jaar in Syrië niet relevant is voor de vraag 'moet een land daar blijven', hoe kunnen de media meer informatie hebben van het grootste Nederlandse buitenlandse bombardement sinds een halve eeuw dan het land zelf?

2015 Hawija bombardement

Het Nederlandse ministerie van Defensie erkende 'de grote waarschijnlijkheid' van minstens 74 burgerslachtoffers in november 2019 bij minstens twee afzonderlijke bombardementen in 2015.
Minister van Defensie Jeanine Hennis informeerde minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders en premier Mark Rutte in juni 2015, maar beiden konden zich niet herinneren dat het gesprek in 2018 plaatsvond.

"Ik kan een herinnering die ik niet heb niet faken"
Mark Rutte (2019)

Derde termijn

Brexit

"Ik heb totaal, totaal, totaal geen referenda over multilaterale overeenkomsten."
Mark Rutte

Rutte bleek in 2018 geheime afspraken te hebben gemaakt om de dividendbelasting af te schaffen, wat de Nederlandse belastingbetaler 2 miljard euro zou gaan kosten, om Nederlandse multinationals die in het VK gevestigd zijn te stimuleren hun HQ naar Nederlandse bodem te verplaatsen.

Rutte ontkende dat deze 'win-win' vorm van belastingontwijking in regeerakkoorden was opgenomen, zelfs als het nergens in verkiezingsprogramma's te vinden was.

Rutte overleefde een motie van afkeuring nadat uit een FOIA-verzoek was gebleken dat Unilever en Shell hadden gevraagd om dit beleid in het partijprogramma van de VVD op te nemen, Rutte vertelde het parlement 'dat hij zich niets kan herinneren van het maken van die afspraken'.

Narco-staat

The Guardian meldde in 2018 dat 'Nederland begint te lijken op een narcostaat met de politie niet in staat om de opkomst van een parallelle criminele economie te bestrijden, een rapport van de Nederlandse politiebond heeft de waarschuwing geopenbaard'.

De Nederlandse politie in drugshoofdstad Amsterdam werd door onderzoekers opgemerkt, worden zwaar geïnfiltreerd door de leidende Europese drugscriminelen, die begonnen met het executeren van journalisten, zoals Peter R. de Vries in 2021.

"We hebben een Marokkaanse maffia probleem. (...) We proberen het niet te verdoezelen, maar we zien wel een oververtegenwoordiging van Marokkanen in deze criminaliteitscijfers."
Mark Rutte (2019)
(Echter, executeren van journalisten is typisch Oostblokmentaliteit, niet Marokkaans! Was het een andersoortige afrekening?)

Syrisch NLA Programma

Rutte wordt verrassend ondervraagd over zijn uitgelekte staatsgeheime Syrische financieringsprogramma. (oorspronkelijke videotitel: "Blik op NOS, Nederlandse jeeps voor Syrië")Nieuwsuur onthulde op 10 augustus 2018 dat de Nederlanders 'van de 22 rebellengroepen in Syrië, waarvan de Nederlandse regering er minstens één tot terroristische organisatie heeft verklaard' in ieder geval sinds 2015 actief steunden in de vorm van outfits (niet verklaard met welk doel) en pick-up trucks in een 'contraterrorisme' programma voor 'niet-dodelijke hulp'.

Nieuwsuur besloot hun onderzoek te publiceren nadat het Nederlandse Openbaar Ministerie een man wilde veroordelen voor oorlogsmisdaden die voor een van deze groepen had gevochten.

Nieuwsuur stelde in feite het Nederlandse officiële verhaal van 'alleen gematigde oppositiegroepen steunen' ter discussie, aangezien elke groep verstrengeld was met een meer gewelddadige groep.

Het onderzoek vond verschillende tot op de dag van vandaag geheime documenten met meer dan 100 rebellen en minstens 6 groepen die Nederlandse steun ontvingen, waaronder satelliettelefoons, laptops, matrassen, rugzakken en camera's met de hulp van het Turkse bedrijf Condor en het in Washington D.C. gevestigde bedrijf Creative Associates, beide vermeende SDS-frontgroepen.

Rutte probeerde zijn coalitiepartners en ook de Nederlandse militaire aanklager te verhinderen het Niet-Dodelijke-Assistentie Programma te onderzoeken.

AIVD

Er werd een raadgevend referendum uitgeschreven over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2018, nadat een campagne om voldoende ondersteuningsverklaringen voor een referendum te krijgen was gestart door een groep studenten aan de Universiteit van Amsterdam die zich zorgen maakten over de vergaande surveillancebevoegdheden die de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst of AIVD onder de nieuwe wet kreeg.

De nieuwe wet maakte het legaal voor de AIVD om unieke niet-verwijderbare DNA-databanken op te zetten, computers in een netwerk of in de nabijheid van een andere pc te besmetten om een doelcomputer te hacken, en gehackte informatie te delen met buitenlandse entiteiten zonder dat bekend was wat of aan wie de informatie werd verzonden.

De meerderheid stemde tegen de wet, maar de wet werd zeer licht aangepast maar in 2018 na een 'campagne' van Rutte en de AIVD-bestuurders toch geratificeerd.

Covid-19

Rutte's regering had veel oppositie in het parlement en van geleerden die eveneens tegen de Nederlandse COVID-lockdown waren.

De door de politie met veel geweld neergeslagen vreedzame protesten tegen de Nederlandse Covid lockdown, na de eerste avondklok sinds de Tweede Wereldoorlog, noemde Rutte de relschoppers 'criminelen' en hun daden 'niets te maken met het vechten voor vrijheid', op een 'één procent' minderheid die tegen de lockdown beperkingen was.

Van Rutte's coalitie werd bekend dat ze influencers tot 80.000 euro betaalden om op sociale media positieve commentaren over de Covid-19 lockdown te plaatsen en gebruikersgroepen van kinderen tussen 14 en 19 onder druk te zetten om deze regels te volgen'.

Sommigen van deze kwamen later in opstand.

In 2020 begon Rutte te pleiten voor het verwijderen van verschillende Oost-Europese landen uit de EU vanwege hun isolationistische en conservatieve sociale beleid.
In een debat in het parlement naar aanleiding van het Covid-19 EU-herstelfonds, antwoordde Rutte, op de vraag of je landen moet dwingen hun rechtssysteem te hervormen naar West-Europese normen om het fonds juridisch te kunnen ontvangen, dat de post-Covid-19 'ultieme optie is om een nieuwe EU op te zetten zonder Polen en Hongarije omdat ze niets geven om de rechtsstaat', en riep het Europees Parlement op om een nieuwe omgekeerde versie van artikel 50 te ontwerpen.

Het debat werd geciteerd in een ongewoon groot aantal bekende media-outlets, griezelig gepromoot als een duw om de EU vooruit te helpen naar een nieuwe 'volledige interne Europese markt', blijkbaar oproepend tot een nieuwe oost-west scheidslijn eindigend in een Koude Oorlog 2.0 na inbeslagname van alle financiële reserves van de beschuldigde landen, dat wel.

Wereld Economisch Forum

In november 2020 schreef Rutte een brief aan Klaus Schwab, leider van het World Economic Forum, waarin hij bedankte voor het toegestuurd krijgen van zijn boek de Grote Reset, en zei dat het een 'hoogwaardige analyse voor een betere toekomst' was.
Op vragen 6 maanden later over kennis van de ideeën van het boek of Schwab, zei Rutte het boek helemaal niet te kennen en zei te genieten van het kijken naar de leuke 'samenzweringen dat 9-11 nooit gebeurd is', waarbij hij het WEF afschilderde als een niet-bestaande entiteit.

Nederlands Kinderopvanggeld schandaal

"Mijn politieke carrière is een aaneenschakeling van inschattingsfouten."
Mark Rutte (2018)
In een voortzetting van zijn vroege beleid, viel Rutte's derde kabinet in 2021 over de conclusies van de parlementaire enquête over het sociale uitkeringsbeleid dat Rutte begin jaren 2010 had uitgezet.

Rutte na veroordeeld te zijn voor het schenden van de grondwet voerde zijn beleid bij de Belastingdienst opnieuw in, waaronder het 'targetten' van burgers op basis van ras en achtergrond door hen ten onrechte te beschuldigen van fraude, het beboeten van hen voor duizenden euro's zonder enig onderzoek waarbij tot 26.000 ouders betrokken waren.

Toen de parlementaire enquête concludeerde dat Mark Rutte's drie kabinetten 'institutionele rechten' van burgers hadden geschonden, ontving het Nederlandse parlement de dag na zijn aftreden een verslag terug waarin simpelweg meerdere malen stond 'voor antwoord op vraag 4, zie vraag 8' waarbij vraag 8 terugwees naar vraag 3.

Naar aanleiding van het uitkeringsschandaal werd Rutte door 80 ouders persoonlijk aangeklaagd voor 3 daden van ambtsmisdrijf.

Kamerlid Pieter Omtzigt noemde alle takken van de overheid corrupt, inclusief de media, en bracht ze in verband met een intieme bende, waarbij hij een Operatie Mockingbird-achtige samenleving schetste.

Moordcomplot?

Op 28 september 2021 werd politicus Arnoud van Doorn gearresteerd wegens een verdenking van een complot om de premier te vermoorden.

Omzigtgate

Rutte bleek te hebben aangestuurd op het verwijderen van het kritische Kamerlid Pieter Omtzigt, die een belangrijke spil was in het op de knieën krijgen van zijn derde coalitie. Rutte won een motie van wantrouwen met slechts 3 stemmen nadat hij tegen het Nederlandse publiek en parlement had gelogen dat hij niet had gezegd dat Omtzigt 'verwijderd en elders ondergebracht' moest worden in geheime uitgelekte formatiedocumenten voor zijn 4e coalitie, waarbij hij opmerkte dat hij 'geen actieve herinnering' heeft aan deze delen van de vergaderingen.

Verwijdering van Mona Keijzer

Kabinetsminister Mona Keijzer werd door Rutte ontslagen nadat zij kritiek had geuit op vaccinatiepaspoorten. Keijzer maakte ook deel uit van de fractie in de CDA-fractie die Kamerlid Pieter Omtzigt steunde bij de leiderschapsverkiezingen en stelde dat de partij verzuimde om ernstige tekenen van een 'oneerlijk verkiezingsproces' te onderzoeken, waaronder ook beschuldigingen van fraude.

Dit was de eerste keer in 40 jaar dat een minister werd ontslagen en het vestigde een record voor "Rutte 3" dat 11 ministers had 'verloren'.

Hofstadgroep

De gerespecteerde site ISGP stelde vast dat er veel niet klopt omtrent de informanten en enkele leden van de Hofstadgroep onder leiding van figuren als Jason Walters.

Verschillende getuigen, werden beschermd onder de HUMINT-wetgeving, wat erop wijst dat ze spionnen voor de AIVD zijn.

Verschillende voormalige leden van deze 'terroristische' groep zijn nu 'contraterrorisme' experts op de Nederlandse TV of adviseurs voor politieke partijen, waaronder ten minste een voor Mark Rutte's VVD-partij.

Deep State connecties?

In 2019 kende de Atlantic Council Rutte de Global Citizens Award toe.

Politico plaatste Rutte in 2018 op de 4e plaats - voor António Costa en Guy Verhofstadt - op een shortlist om de komende jaren in Europa in de gaten te houden.

Joël van der Reijden van ISGP meldt dat zijn familie bevriend is geraakt met lijfwachten van Rutte, waarbij hij vermoedt dat één van hen een AIVD-informant is.

Over Mabel van Oranje verspreidde in 2019 zich het gerucht dat zij de vriendin van Rutte zou zijn.

Mabel, een voormalige minnares van de Nederlandse drugskoning spion Klaas Bruinsma, die in verband werd gebracht met het runnen van een pedofielennetwerk voor en via de Nederlandse royaliteit en veel bijverdienend via zijn handlangers die wapens en explosieven van Operatie Gladio stalen, verhandelden en gebruikten - is een vermeende ex-vriendin uit de studententijd van Rutte.

"Mabel had hardnekkig geprobeerd de voorzitter van de JOVD, Jan Peter Balkenende's staatssecretaris van Sociale Zaken Mark Rutte, in de zak te steken.
Rutte's bestuurlijke collega's van zijn partij waren zo geschrokken van haar stalkerige gedrag dat ze hun vriend en voorzitter in bescherming namen.
Mabel verscheen geheel onaangekondigd met de chauffeur van Klaas Bruinsma en beval ons haar naar de kamer van Mark te brengen. Wij weigerden stellig, want ze was zo stoned als een garnaal en een complete puinhoop."
Pieter Gerrit Kroeger