Feiten zijn voor de geest hetzelfde als voedsel voor het lichaam

Edmund Burke

Laat voedsel uw medicatie zijn en niet medicatie uw voedsel

Hippocrates

Inleiding

Dikwijls heb ik me afgevraagd waarom verstandige en gestudeerde mensen zoals artsen en apothekers niet doorhebben dat hun therapieën die ze aanbieden niet naar behoren werken. Ze mogen echt blij zijn dat mensen over het algemeen een goed werkend immuunsysteem hebben anders zouden er nog meer doden vallen. Voeding is een aspect waar je geen enkele medicus over hoort. Voor hen is dat niets meer dan je buik rond eten, met wat voor rotzooi dan ook, en hopen dat je blijft leven. Niemand van hen zal ooit toegeven, of willen toegeven, dat voeding werkelijk een cruciaal gegeven is in een mensenleven. Veel informatie over onze voeding is volledig fout. De schijf van vijf is een grote leugen. En ja, uw voeding aanpassen kan uw leven redden als u kanker hebt. Geen probleem. De enige die het niet vertellen zal is uw behandelend arts.

Dr. Bernard Peyrilhe (1735-1804)

Ruim 200 jaar geleden deed professor Peyrilhe diepgaand en langdurig onderzoek naar kanker. Tijdens deze ellenlange studie was hij verbonden aan de toenmalige Parijse Ecole Santé en het College van chirurgen aldaar.
In 1773 krijgt hij de prestigieuze 'Academie de Lyon' prijs een equivalent van de hedendaagse Nobelprijs, voor zijn kankeronderzoek dat hij in een essay had samen gevat onder de naam: 'wat is kanker?'
Zijn lezing ging over genezen van kanker met wortelsap. Hij is de eerste arts die werkelijk tot de conclusie komt dat kanker een gebreksziekte is en dat genezing uitsluitend kan worden bekomen door aanpassing van voeding.

Dr. Mikkel Hindhede (1862-1945)

Mikkel Hindhede is geboren in Kopenhagen, Denemarken en studeert later geneeskunde waarna hij zich toelegt op voeding.
Daarna wordt hij directeur van het Deens Nationaal Laboratorium voor voeding en voedingsadviseur voor de Deense regering. Hij zet zijn studie voort gedurende de eerste wereldoorlog.
Statistieken worden aangelegd en vooral de laatste twee oorlogsjaren brengen in zijn statistiek duidelijk naar voor dat alle ziekten duidelijk afnemen bij een tekort aan vlees.
Overlijden aan kanker neemt in die periode zelfs af met meer dan de helft.
Denen zijn in de laatste oorlogsjaren gedoemd te leven op enkel een beetje melk, wat groenten en granen. Gelijkaardige studies onder de tweede wereldoorlog vertonen hetzelfde beeld. Britse, Zwitserse en Noorse studies zijn unaniem en te vergelijken met Hindhede zijn eerdere studie.
(Journal of American Medical Association, 74(6):381, 1920 en A. Strom and R.A. Jensen, Lancet 260:126-29, 1951)

Persoonlijke notitie

Iedere zichzelf respecterende voedingsadviseur weet dat toevoegingen zoals geur – smaak – en kleurstoffen, hormonen en pesticiden kanker kunnen veroorzaken. Vlees, dierlijke eiwitten maar ook met de meeste waarschijnlijkheid plantaardige eiwitten, houden een tumor NIET in leven. ALLEEN SUIKER HOUDT KANKERCELLEN IN LEVEN.
Eiwitten zijn niet de oorzaak voor het ontstaan van het eerder genoemde lekkende darmsyndroom. De scheurtjes en 'gaten' in darmvlokken en darmslijmvlies, waardoor onverteerde resten uit onze darmen niet of onvolledig verteerd direct in onze bloedstroom komen, worden hierdoor nog steeds niet verklaard.
Overigens wordt deze stelling door antropologen die tot 20 jaar lang onder natuurvolken zoals indianen en Eskimo's hebben geleefd en natuurvolken hun complete manier van leven hebben overgenomen gedurende die tijd, in hun wetenschappelijke en gepubliceerde onderzoeken eveneens tegengesproken. Natuurvolken leven als carnivoor.
Indianen leven op een mengeling van vlees en vet, soms een beetje vermengd met bessen voor de smaak.
Eskimo's leven op vis en vlees, waarvan tweemaal per dag rauw en eenmaal gekookt. Vlees wordt zowel rauw als gekookt gegeten. Soms dichtgeschroeid als ze tijd hebben om een vuur te maken. Iets zoals ons barbecuevlees. We kunnen rustig stellen dat een dieet bij natuurvolken bol staan van dierlijke eiwitten.
Daarbij zijn deze mensen volledig kerngezond, hebben een gaaf gebit zonder ooit een tandarts te bezoeken en een opvallend kenmerk bij Eskimo's is dat ze daar op zeer jeugdige leeftijd al beginnen met roken. Soms zelfs op zevenjarige leeftijd zonder daar ooit één geval van longkanker te hebben ontdekt.

We wijzen u erop dat zonder enige andere kennis van zaken statistieken dagelijks volledig verkeerd worden uitgelegd. Volgens geproduceerde statistieken van Hindhede, Strom en Jensen horen mensen macrobiotisch of vegetarisch te leven. En toch blijkt zoiets helemaal niet waar te zijn omdat natuurvolken het tegendeel bewijzen.
We moeten op zoek naar het hoe en waarom Lekkend Darm Syndroom ontstaat.
Om u wat meer begrip bij te brengen voor ons standpunt nemen we het levensverhaal en latere publicatie van een beroemde antropoloog bij de hand.

Vilhjalmur Stefansson (1879-1962)

In 1906 trekt Vilhjalmur Stefansson naar het noorden van Canada om daar vele jaren te gaan leven onder de Eskimo's. Zijn hoofd zit vol met academische opgebouwde wetenschappen over voeding en weet exact hoe de Amerikaanse voeding smaakt en wat hij hoort te eten om gezond te moeten blijven.
Echter, wat hij daar heeft geleerd, gezien en meegemaakt is een aanfluiting over alles wat we nu pretenderen te weten over voeding.
In november 1935 publiceert hij zijn uitgebreide bevindingen in 'Harpers Monthly Magazine' nadat de nodige bewijzen zijn gestaafd door vele collegae van het Bellevue hospitaal in New York.

Afrekenen met dogma's

Zelfs nu wordt er klakkeloos vanuit gegaan dat we om gezond te leven een volledige variatie aan voedingsmiddelen nodig hebben. Fruit, groenten, noten en granen. Hoe minder vlees, hoe beter?
Indien men zich aan deze methode van eten zou houden zouden er geen ziekten ontstaan zoals reuma, verharding van bloedvaten, hoge bloeddruk of andere onaangenaamheden.
Vis komt in die tijd niet eens op het Amerikaanse menu voor. Op die manier is ook Stefansson zijn geest gevormd, die gedurende de eerste dagen niets anders doet dan mee gaan vissen maar daarna alle dagen op jacht gaat om vlees op zijn bord te krijgen, in plaats van de speciaal voor hem geroosterde zalm te eten omdat elke Eskimo gekookte vis eet.
Binnen een week eet hij geroosterde zalm en nog geen week later schuift hij aan bij de rest van de Eskimo's om gekookte zalm te proeven die nog beter van smaak is dan de speciaal voor hem geroosterde vis.
De winter is koud en alle vers gevangen vis wordt niet schoongemaakt maar buiten in de vrieskou diepgevroren. Elke morgen wordt er vis opgehaald en op de vloer van de tent waarin een kachel brandt, gestookt op walvisvet, gelegd om een beetje te ontdooien.
Eén van de vrouwen kijkt dan regelmatig of de vis al aan het ontdooien is en wanneer haar vinger uiteindelijk een putje kan duwen in de vis worden de koppen eraf gesneden en in kokend water gesmeten voor de kinderen.
De staarten volgen dezelfde weg. Daarna wordt de buik opengesneden en het vel naar achter getrokken. Nu wordt de vis uitgedeeld aan de mannen die straks allen zullen vertrekken om nieuwe voorraad bij elkaar te vissen voor de volgende dag, samen met de helft van de vrouwen die hen helpen.
Alle achterblijvende vrouwen zorgen voor de kinderen en zorgen er idem voor dat alles schoon blijft. Tegen de middag komen alle vissers terug en nemen een nieuwe maaltijd van rauwe vis. 's Avonds wordt de vis gekookt. Vlak voor het slapen gaan worden de overblijfsels van de warme vismaaltijd, nu koud, verdeeld onder de mannen.
Binnen enkele maanden heeft Stefansson zich de manier van eten eigengemaakt. Hij denkt niet meer na over groenten, melk of andere zaken om te eten. Hij dendert mee in het voedingspatroon van de Eskimo's en bemerkt dat hij zelfs vitaler is dan door zijn opgedrongen Westerse dieet dat voor een veel te groot gedeelte bestaat uit vlees.
Nu zijn we niet direct geen voorstander van vegetarisme of zelfs doorgedreven veganisme. Mensen hebben vlees nodig maar geen grote hoeveelheden. Daarbij kan men zeker gezond blijven bij eenzijdige voeding, zoals bovenstaand verhaal bevestigd heeft.

Uitdaging der ongelovigen

Stefansson blijft zijn ganse verdere leven geïnteresseerd in voeding. Vooral mensen met belangstelling voor diëten die weinig of geen koolhydraten bevatten genieten de voorkeur omdat hij aan de lijve heeft ondervonden dat het één van de meest gezonde levenswijzen vertegenwoordigd.
Rondom 1930 wordt hij uitgedaagd voor een onderzoek, gesponsord door het 'Journal of the American Medical Association' omdat hij blijft publiceren over het Eskimo 'dieet' dat in een periode van zes tot negen maanden per jaar GEEN koolhydraten bevat, waarbij er niets aan ziekten of veranderingen bij de plaatselijke bevolkingen is op te merken.
Medische autoriteiten beginnen hem te ondervragen en uiteindelijk is hij bereid om een jaar lang alleen te leven op 100% vlees.
De eerste paar weken overleeft hij in een laboratorium. Voor de rest van de tijd zijn er door het tijdschrift betaalde onderzoekers aangesteld die hem op de voet volgen om te zien wat hij eet en alles hierover opschrijven.
De resultaten zijn gepubliceerd in het tijdschrift van 13 februari 1930 waarbij opgemerkt dient te worden dat, na een zorgvuldig medisch onderzoek, niets anders kan worden geconcludeerd:
een perfecte gezondheid na een jaar geen koolhydraten en andere vitamine rijke voedingsstoffen te hebben gegeten. Men kan het volledige verslag op volgende link vinden: http://www.jbc.org/content/87/3/651.full.pdf

Benadrukking

We willen benadrukken dat vele gepubliceerde ' wetenschappelijke etnologische dieetonderzoeken' zuiver statistische onderzoeken zijn die wel laten zien bij welke bevolkingen bepaalde kankers minder voorkomen maar waarbij een werkelijke oorzaak voor het ontstaan van kanker nog steeds niet wordt blootgelegd.
Alle onderzoeken zijn gedaan met een gemiddelde als uitkomst, waarbij mensen niet dagelijks zijn gevolgd zoals in het AMA onderzoek van Stefansson. Er bestaat geen gemiddelde Belg of kankerpatiënt. Er moet een keer komaf worden gemaakt met 'het gemiddelde'.
Het gemiddelde gespaarde bedrag in 2010 per Belg bedroeg 10.600 € wat helemaal niet hetzelfde is als:
iedere Belg heeft een dergelijk bedrag op zijn of haar spaarrekening bij kunnen sparen in 2010.
Alle studies lijken te moeten vertellen dat vlees slecht is! Wat ze wel gemeenschappelijk hebben is het feit dat alle niet-natuurvolkeren kanker ontwikkelen.
Wat is er dan loos in onze 'ontwikkelde' van voedingsfabrieken doorspekte samenleving waar alles beter geweten wordt over voeding dan bij 'onderontwikkelde' natuurvolken?
Niets dus! Of het moet wetenschappelijke pretentie zijn.
En volgens ons blijkt dat die pretentie dodelijk is!
De studies van R.L. Phillips, “Role of Lifestyle and Dietary Habits in Risk of Cancer Among Seventh-day Adventists,” Cancer Research, 35(supp.):3513-22, 1975, P. Millet, American Journal of Clinical Nutrition, 50:718-27, 1989 en J. Chen, T.C. Campbell, et. al., Diet, Lifestyle and Mortality in China: A Study of the Characteristics of 65 Countries,” 1990, kunnen hierdoor gevoegelijk naar ONZE alternatieve vuilnisbak worden verwezen. Ze voldoen niet aan onze maatstaf.
Er zijn zes wetenschappelijke vragen; wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. Als men een onderzoek opstelt moet aan alle facetten worden voldaan.
Sinds midden jaren 80 is al bekend en bewezen door de universiteit van Delft dat er iets bestaat als een lekkend darmsyndroom.

Waarom is dat (nog) niet in huidige bestaande studies over voeding en kanker terug te vinden?
Waarom hanteert de hedendaagse oncoloog, nadat zulks bijna 40 jaar bekend is, deze wetenschap nog niet in zijn behandelingswijze?
Waarom wordt een huisarts nu nog steeds wijsgemaakt in zijn, door farmaceuten ingerichte nascholingsbijeenkomsten waar echte studiepunten worden verdiend om het beroep te mogen blijven uitoefenen, dat voeding niet cruciaal is in ziekte of genezing terwijl vele correcte en zuiver uitgevoerde studies anderzijds aantonen?
Zulke overpeinzingen brengen ons tot ideeën waarbij in vele 'ontwikkelde' landen bepaalde ministeries, universiteiten, academische ziekenhuizen en een orde der 'geneesheren' in opspraak zouden kunnen komen.
En dat is ZEKER niet onze schuld!

Dr. Bulkley

Bulkley is in 1885 directeur van een ziekenhuis gespecialiseerd in huid – en andere kankers. Gedurende zijn vele jaren ervaring wordt hij ervan overtuigd dat chirurgisch ingrijpen bij kankerpatiënten totaal overbodig is.
Zijn antwoord is de ontwikkeling van een zorgvuldig samengesteld, voedend dieet.
Daarentegen publiceert Bulkley meerdere malen zijn ideeën over biopsies, waarvan hij vertelt dat ze de kanker sneller verspreiden doorheen het lichaam waardoor patiënten veel sneller sterven.
Artikel na artikel komt uit zijn pen te voorschijn waarin hij de toenmalige en huidige aanpak van kanker veroordeelt als puur waardeloos en verschrikkelijk levensverkortend.
In 1921 wordt hem de toegang ontzegd in zijn afdeling van het ziekenhuis.
Een tijdje later verschijnt er in het tijdschrift van de AMA een artikel over Bulkley waarin staat dat hij uit zijn functie is gezet omdat zijn werk niet langer presentatief is voor het ziekenhuis.
Een paar jaar later, in 1924, publiceert Bulkley resultaten over 250 genezen gevallen van borstkanker zonder toepassing van chirurgie.
Hij schrijft niets anders voor dan een speciaal aansterkend dieet.

Dr. Bulkley zijn dieetvoorschrift

Eerste dag:
Ontbijt:
Rijst, bruin of roggebrood, rauwe boter, honing, warm water of vruchtenkoffie of cichorei.
Middag:
Groentesoep, (niet getrokken van dierlijke producten,) gebakken aardappelen (in rauwe boter), selderij, bonen, bruin of roggebrood, rauwe boter, rauwe appel. Water.
Avond:
Havermout, granenbrood, rauwe boter, honing, pruimen, weke thee.
warm water of vruchtenkoffie of cichorei.

Tweede dag:
Ontbijt:
1 sinaasappel, grof maïsmeel, toast, rauwe boter, honing, warm water of vruchtenkoffie of cichorei.
Middag:
Bonensoep, Macaroni, sperziebonen, wortelen, bruin brood, rauwe boter, dadels, water.
Avond:
Pap van tarwe, toast van granenbrood, gebakken appel, rogge crackers, rauwe boter, honing, slappe thee.

Derde dag:
Banaan, muesli, granenbrood of roggebrood, boter, warm water of vruchtenkoffie of cichorei.
Middag:
Groentesoep, gebakken aardappelen, fruitmengeling (fruit van het seizoen,) gekookte ui, bruin brood, boter, honing, rozijnen.
Avond:
Meelpap, vijgen, rogge crackers, rauwe boter, honing, slappe thee.

Vierde dag:
Ontbijt:
Appel, muesli, bruin brood, rauwe boter, honing, vruchtenkoffie of cichorei.
Middag:
Groentesoep, gebakken bonen, bloemkool, asperges, bruin brood, rauwe boter, vijgen.
Avond:
Rijst, pruimen, bruin brood, rauwe boter, honing, slappe thee.

Vijfde dag
Ontbijt:
Cornflakes, bruin broodje, rauwe boter, honing, warm water of vruchtenkoffie of cichorei.
Middag:
Groentesoep, spaghetti, bonen, gekookte uien, brood, rauwe boter, dadels.
Avond:
Havermout, sinaasappelschijfjes, rogge crackers, rauwe boter, honing, slappe thee.

Zesde dag
Ontbijt:
Cereal, toast van bruin brood, boter, honing, vruchtenkoffie of cichorei.
Middag:
Selderijsoep, gebakken aardappelen, wortelen, spinazie, brood, boter, sinaasappel.
Avond:
Brinta, gestoofde vijgen, rogge crackers, boter, honing, slappe thee.

Het is een weekschema dat kan herhaald worden totdat u genezen bent.

Dr. Robert Bell

Dr. Bell is de zoveelste arts die kortweg, door zijn manier van kankerpatiënten behandelen, de orthodoxe manier van genezen door chirurgisch ingrijpen, bestralen en chemotherapie over boord gooit. Zijn dieet is zeer opmerkelijk omdat het niet alleen het lichaam voedt maar tegelijkertijd de kankercellen dwingt hun afval aan de lever af te geven waarbij de lever dan weer in staat wordt gesteld om alle giftige afval te kunnen verwerken en uit te scheiden.

In 1894, na 50 jaar praktijk voeren op de ouderwetse manier zonder al teveel resultaten te hebben behaald, zegt Bell de orthodoxe manier van behandelen vaarwel. Vanaf dat moment heeft hij nog één opdracht.
Genezen van patiënten door voeding. Voorkomen van obstipatie door voeding en zelfs genezen van pokken door voeding en voorkomen van de befaamde tweede koortsaanval die dikwijls fataal is bij pokkenpatiënten.
In 1896 houdt hij zijn befaamde speech waardoor iedereen in de Londense gemeenschap weet hoe hij over de orthodoxe geneesmethoden denkt. Vanaf dat moment krijgt hij veel tegenwerking vanuit de geneeskundige gemeenschap.
Stoïcijns en wars van alle commentaren zet hij zijn onderzoekingen voort. In 1903 resulteert dit in het verschijnen van zijn boek:
'Cancer: its causation, and its curability without operation.'
Ook hij zegt overduidelijk dat elke operatie om een kankergezwel te verwijderen de kanker meer verspreidt in het lichaam, iets wat we al veel vaker zijn tegengekomen in vele geschriften van onderzoekers.
Om bewijzen te verzamelen accepteert hij alleen patiënten van andere artsen die opgegeven zijn door hen.
Toch, ondanks zijn goede bedoelingen en perfecte resultaten kan hij niet voorkomen dat sommige patiënten overlijden.
Als er uiteindelijk weer één door een andere arts opgegeven patiënt overlijdt, wordt hij voor de rechter gedaagd door de medische afvaardiging als crimineel.
Nu hoort gezegd te worden dat de rechtszaak niet volledig verloopt zoals de medische sociëteit wenst.
Bell zijn anamnese na acceptatie van de patiënt mede zijn uitvoerige gedetailleerde opvolgingen tijdens zijn therapie zorgen ervoor dat niet hij maar de arts die de patiënt aan zijn lot heeft overgelaten, wordt gestraft.
Nadien koelt de hetze vanuit de medische gemeenschap tegen Bell af. Zelfs de toenmalige koning van Engeland, Edward, is zo onder de indruk dat hij Bell in de adelstand wil verheffen.
Echter, Bell weigert de titel resoluut omdat hij volledig onder de indruk is van alle voortdurende geschilpunten en zijn theorie, ondersteund door afdoende bewijsmateriaal, nog steeds niet wordt geaccepteerd door de medische gemeenschap.

Dr. Bell zijn theorie

We moeten de theorie van Dr. Bell tot ons door laten brengen en in de tijd plaatsen waarin hij past. Er is een beperkte basis voor en over geneeskundige wetenschap. Vooral kanker is en blijft, zeker in die tijd, ver onderbelicht. Iedereen doet zijn best om er iets van te maken, want zo is het daar en dan. Niet anders.

'Wonden, slagen of constante irritatie van een bepaald deel van het lichaam kan daar op een gegeven moment in het bepaalde lichaamsdeel kanker veroorzaken. De reden: in gezond weefsel wordt bloed snel geabsorbeerd zonder klonters achter te laten. Normaal gezien is stollen van bloed alleen noodzakelijk om open wonden dichten te laten groeien. Maar, bij ontstekingen kan het weefsel niet op een normale manier alle bloed opnemen. Hieruit groeit een harde klonter bloed die door het lichaam wordt gezien als een indringer zodoende wordt geïsoleerd en waaruit later dan het kankergezwel groeit. Dit is eveneens de reden waarom de meeste kankers worden aangetroffen rondom delen waar mensen zijn geopereerd. Bloedklonters blijven achter en kanker komt daaruit voort.'

Is het geen machtige, mooie filosofische beschouwing uit een tijd dat de moderne geneeskunde nog in de kinderschoenen staat?
Wat Dr. Bell door zijn vakgenoten toen is verweten, wordt artsen in de jaren rondom en na 1960 verweten als ze overstappen op chemotherapie om kanker te behandelen.
Uit geen enkele proef is vast komen te staan dat chemo helpt.
Ze worden uitgejouwd en weggezet als: kwakzalvers!

Anno 2019 is het 'normaal' dat artsen GENOCIDE plegen met CHEMO onder kankerpatiënten die hun laatste hoop in meneer Doktoor zijn handen hebben gelegd!

Ze willen wel alle ouders laten opsluiten van kinderen die veganistisch leven, maar even zien wat ze zelf aanrichten in de maatschappij en vele gezinnen, dat komt niet op bij hen?


Ellen White

White is een medisch auteur met vele publicaties op haar naam in verschillende bekende, toenmalige, tijdschriften voor zowel het grote als medische publiek. Haar rode draad in alle verhalen is dezelfde. Ze schreef vooral in de laatste helft van de 19e eeuw.

'Ziekte is een schoonmaakproces van het lichaam. Dit moet niet worden verstoord door toedienen van chemicaliën welke het lichaam nog meer vervuilen. Chemicaliën vervuilen het lichaam nog meer terwijl ziekte niet meer dan een fase is om alle vervuiling eruit te krijgen. Een arts moet geen producten voorschrijven maar een patiënt doordringen dat ze gezond eten en zichzelf goed verzorgen. Alleen de natuur is in staat om mensen te genezen en als er ziekte optreedt in het lichaam komt het doordat de bezitter van dat lichaam de natuurwetten die gelden voor zijn of haar lichaam die wetten heeft overtreden. Bij ziekte moeten ziekmakende factoren worden veranderd en verkeerde gewoonten worden gecorrigeerd. Alleen op deze manier assisteren we de natuur in het lichaam alle vervuiling te verwijderen om zo het lichaam weer in een natuurlijke balans te brengen. Zuivere lucht, zonlicht, matiging, rust, gezonde inspanning, een aangepast dieet en alleen zuiver water drinken zijn de enige middelen tot een voorspoedig herstel.'

Haar bekendste boek wordt gepubliceerd in 1905 met als titel 'Ministry of Healing'.

Dr. Alice Chase

Niet alleen Dr. Chase heeft vele mensen met voeding genezen. In de tweede helft van de 19e eeuw zijn er vele artsen haar voorgegaan. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de rol van voeding is om weer gezond te worden. Natuurlijk zit er een maar aan vast.
Indien men van voeding kan genezen, kan men er ook ziek van worden. Daar ligt de waarheid.
Iedereen die ziek is, ongeacht de naam van de ziekte of gradering, heeft het aan zichzelf te danken.
Platvloers uitgedrukt: “we eten onszelf de vernieling in.”
Er is maar één facet aan te duiden hiervoor, teveel. Met de nadruk op 'te'!

Om terug te gaan naar de overpeinzingen en geneeskundige feiten van Dr. Chase door wijziging van voeding door te voeren bij zieke mensen zien we dat zij er eveneens van overtuigd is, dat vlees de oorsprong is voor het ontstaan van alle ziekten.

We willen u benadrukken dat dit niet op waarheid berust, daar natuurvolkeren aantonen dat ze op uitsluitend vis en vlees kunnen blijven voortbestaan zonder gebreksziekten of andere chronische ziekten te ontwikkelen aldus de onderzoekingen en aangedragen bewijzen van Stefansson en andere antropologen.
We weten tot nu toe dat kanker wordt veroorzaakt door een aantal verschillende factoren. Suiker, als brandstof voor de celdeling in en het in leven houden van kankercellen wat in normaal werkende cellen wordt verzorgd door zuurstof.
Antibiotica, chemische toevoegingen in voeding en onttrekken van bepaalde enzymen voor een langere houdbaarheid van de voeding zodat er lekkend darmsyndroom ontstaat waardoor onverteerde resten rechtstreeks in ons bloed komen.
Het bloed klit hierdoor samen waardoor capillaire bloedvaten van bepaalde organen niet genoeg zuurstofrijk bloed meer krijgen toegevoerd. De zuurstofuitwisseling stagneert en kromme cellen ontstaan.
Cellen die in eerste instantie nog worden vernietigd door ons immuunsysteem en later, als er teveel kankercellen vrijkomen om nog te worden geëlimineerd door ons immuunstelsel, worden ingekapseld.

Dr. Chase propageert haar hele leven dat gezondheid niet meer is dan gezonde voeding en op een gematigde manier leven. Maar ze is wel uniek in haar tijd. Ze vindt dat het lichaam geen enkel vergif mag worden toegediend. Daarom schrijft ze nooit geen medicatie of bestralingen voor aan haar patiënten. Alleen verandering van eten en wat te eten om zo snel mogelijk weer beter te kunnen worden.
We kunnen hier niet spreken over een arts zoals ze toen hebben bestaan en zoals ze nu nog steeds bestaan. Receptenboeren met uitzonderlijk voorschrijfgedrag.
Nee, ze is zoals zo velen in haar tijd, een leraar. Vele artsen in die tijd zijn ervan overtuigd dat de zware chemische middelen die ze voorschrijven alleen maar meer vergiftigend werken.
Dr. Chase gaat ervan uit dat chronische ziekten zullen genezen door een gecontroleerde vastentijd in te voeren. De volledige vastentijd mag echter niet langer dan drie dagen duren. Daarna wordt een sapdieet ingevoerd om de rest van het genezingsproces te bevorderen om nog een stap later een gezond en voedend dieet door te voeren voor alle patiënten met chronische ziekten dan wel kanker.
Op deze manier heeft Dr. Chase vele duizenden patiënten van kanker genezen zonder gebruik te maken van allerlei chemische preparaten.

Dr. Chase haar therapie


Na ruim dertig jaar praktijkervaring met diëten en genezen van de meest verschrikkelijke ziekten in haar dagelijkse praktijk door eenvoudig mensen te onderwijzen in het gebruik van gezonde dagelijkse voeding brengt ze in 1959 haar alles verklarende boek uit, luisterend naar de titel: Nutrition for Health. We nemen enige passages uit haar boek over.

“Kanker is geen lokale ziekte. Als kanker zich in een lichaam manifesteert, dan is het volledige lichaam overladen met giftige afval. Op dat moment is ons lichaam een verstopte filter en moet ook als zodanig worden behandeld.”

“In alle goed doorbloede organen zoals borsten, prostaat, baarmoeder en lever zien we dat kanker zich veelvuldig ontplooit. Vergeet niet: indien kanker zich uit in één van deze organen wil dat zeggen dat het ganse lichaam is overspoeld met gifstoffen. Daarom zullen extreme optredens van de huidige geneeskunde door chirurgisch ingrijpen, bestraling en andersoortige therapieën steeds falen.”

“Ik heb de mogelijkheid gehad om kankerpatiënten te behandelen door middel van vasten en dieet volgens de basisprincipes van Dr. Bulkley zijn voorschriften, namelijk voeding laag in eiwitten en zwavel. Ik zag duidelijk dat patiënten ontzettend snel reageerden op een korte vastenperiode aangevuld met een periode van groentesappen en fruitsappen met er later aan toegevoegd eten van fruit zoals: druiven, ananas, kersen en andere verse rauwe fruitsoorten horende bij het seizoen.”

“Een kankerpatiënt is vaak een slechte eter. Meer dan eens veroorzaakt zijn manier van eten niet alleen kanker maar zijn voorafgaande symptomen op te merken zoals uiteenlopende pijnen en vermoeidheid voordat kanker zich uit. Verse fruit – en groentesappen worden verwelkomd. Na een paar dagen ziet men zelfs dat de patiënt honger krijgt. Hierop moet men anticiperen met voeding die een beetje eiwit bevat, zetmeel en enige zorgvuldig geselecteerde vetten.”

“Een slapende kankerpatiënt maakt men nooit wakker. Niet om te eten en ook niet voor verzorging. Slaap en rust bouwen energie op.”

“Suiker is verboden. Alles wat niet kan worden gezoet met honing is verboden om te eten of te drinken.”

Probeer bijvoorbeeld een keer honing in de koffie. Dan pas merkt men wat voor bagger koffie in werkelijkheid is.

“Verse, rauwe groentesappen voorkomen demineralisering van de botten en verkwijning van de spiermassa. Diezelfde sappen zorgen ervoor dat het bloed in staat wordt gesteld om alle verontreinigingen uit het weefsel op te nemen en via de daarvoor bedoelde kanalen worden afgevoerd. Daarbij bevatten rauwe sappen genoeg enzymen en vitaminen om het lichaam zelf weer aan te sterken mede te genezen.”

“Rauwe groentesappen worden en zijn altijd gebruikt door pioniers in Amerika en over de hele wereld om chronische, degeneratieve ziekten waaronder kanker te genezen. We moeten deze waarheid uitdragen naar alle ziekenhuizen. Ze horen sapcentrifuges aan te schaffen welke alle andere keukenmaterialen kunnen vervangen die ze nu nodig hebben om maaltijden te vervaardigen voor patiënten.”

“Het is helemaal niet aangewezen om kankerpatiënten vele calorieën te voeden, gebaseerd op suikers, zetmeel en eiwit.”

En zo gaat het maar door in haar 319 pagina's tellende boek. Ze waarschuwt om niet teveel zetmeel te gebruiken. Nu weten we dat zetmeel wordt omgezet in suiker. Daarom zeggen we, vergeet zetmeelproducten om te eten. Een aardappel is uitsluitend vulling maar gekookt of gebakken niets anders dan ongezonde calorieën.
Rauw geperst via de sapcentrifuge is het een bron van genezing voor onder andere maagpatiënten en mensen met leverkanker.
Tja, de sapjes en genezing. Maar we gaan later nog veel uitvoeriger terugkomen op de ultieme geneeskracht van voeding, verse groente – en fruitsappen.
De klysma's waar ze over schrijft daar ben ik geen voorstander van. Vooral omdat een goede peristaltische darmbeweging alleen kan worden bevorderd door beweging en gezond leven. Voor ons mogen de beschreven klysma's vergeten worden.
Bij obstipatie voor langere tijd is zoiets natuurlijk altijd te overwegen maar niet als een vast ritueel tijdens een alternatief genezingsproces. Daar ageren we evenzeer tegen.

Een dieetoverzicht is nauwelijks te geven omdat haar diëten bestaan uit vele verschillende bijkomende aspecten, die te maken hebben met de gesteldheid van een patiënt.
Ze schrijft wel dat kanker moet worden gezien als een algemene ziekte van het ganse lichaam. Doch het orgaan waarin de ziekte opdoemt wordt dan weer aangevuld in het dieet om zoiets te accentueren.
Vreemd.
Een dieet voor een bepaalde ziekte moet voor iedereen hetzelfde inhouden.
Raar feit is ook nog dat Dr. Chase zelf aan ondervoeding is gestorven. Velen hebben dit bekende feit in het belachelijke getrokken.
Maar hieruit voort vloeit het volgende:

"indien incomplete voeding tot de dood leidt door uithongering, zal complete voeding gezondheid herstellen."

We aanschouwen hier een kankerdieet dat de kanker uithongert en niet tot in den treure mag worden gevolgd.
Dr. Chase is gestorven omdat ze niet kon geloven dat haar uitgekiende dieet dat zoveel chronische, zieke mensen er weer bovenop geholpen heeft, niet voedend is voor een lichaam dat als gezond wordt beschouwd.
Ze heeft bewezen dat diëten moeten bestaan om gezond te worden, te genezen van ziekten maar dat men daarna ook weer vis en vlees nodig heeft.
Eigenlijk, uitsluitend vis en vlees. Verder is het niet onaardig om elk jaar een vastenperiode te introduceren.
Plan dat een keer en zie hoe moeilijk het is. Er is altijd wat aan de hand in uw leven om een vastenperiode uit te stellen.
Etentje, feestje enz.
Hoezo, we leven gematigd?

Dr. Erf en Dr. Miller

Beiden arts onderzoekers van het Jefferson Medical College and Hospital die gezamenlijk toentertijd een volledige nieuwe hypothese uitwerkten voor het ontstaan van ziekten in het algemeen en kanker mede leukemie in het bijzonder.
Zij publiceerden hun bijzondere onderzoek met als titel:
'is kanker een gebreksziekte,' in de GP, het Amerikaanse huisartsenblad van april 1957.

Hun conclusie

Volgens hun visie zijn kankercellen, cellen die niet volgroeid zijn. Indien alle benodigdheden om een volwaardige cel te vormen aanwezig zijn, zal deze nieuwe lichaamscel normaal het werk kunnen doen waarvoor deze cel is gevormd.
Maar indien niet 'alle ingrediënten' aanwezig zijn om een volwassen cel af te leveren, zullen deze cellen wel delen maar niet hun volwaardige taak oppakken en aankunnen. Alle hieruit voortkomende cellen hebben dezelfde 'aangeboren' afwijking.
Zo deden ze gedegen onderzoek naar de rode bloedcellen bij Pernicieuze anemie, een type bloedarmoede waar de bouwsteen voor hemoglobine in de bloedcel niet kan worden geleverd omdat het lichaam niet bij machte is vitamine B12 op te nemen.
Vroeger was men ten dode opgeschreven door deze vorm van bloedarmoede doordat er veel te weinig zuurstof door het bloed naar belangrijke organen kon worden getransporteerd.

Verder hebben ze eveneens myeloom en leukemie onderzocht. Hierbij bemerken ze een abnormale aangroei van niet-volgroeide rode bloedcellen.
De onvolwassen rode bloedcellen overspoelen het beenmerg, lever, lymfen, longen, nieren en andere organen maar ze zijn daar alleen aanwezig, ne- men daar veel plaats in, toch doen niet wat er normaal van een rode bloedcel wordt verwacht.
Nauwgezet microscoop onderzoek heeft dit naar boven gebracht. Doordat ze vergelijkingen hebben gemaakt met de B12 tekorten, een gebreksziekte, waardoor de bloedarmoede ontstaat, aanschouwen ze nu voor beide verschillende kankers eenzelfde soort vergrootte rode bloedcel.
Een afwijkende cel die niet het vermogen heeft om te doen wat een rode bloedcel zou moeten doen. Ze geven alle artsen de raad om kanker voortaan als gebreksziekte te behandelen en alle kankerpatiënten als zodanig volwaardige en gezonde voeding aan te raden.

Farmacokinetiek

Farmacokinetiek is het stiefkindje uit de farmacologie.
Deze wetenschap maakt het mogelijk om alle toevoegingen aan voeding, maar ook de voeding zelf, medicatie en andere innames in het lichaam welke in vraag kunnen, en soms zelfs moeten, worden gesteld te volgen.
Zodoende kan precies worden onderzocht wat er gebeurt in een lichaam met wat voor toevoegingen dan ook.
Zo zouden ook vaccins kunnen worden getest om de discussie van giftige toevoegingen te stoppen. Maar ook de ganse chemische fabriek in onze voeding zou eens een keer deftig kunnen worden onderzocht.
Nu beschermt men zich achter afgedwongen wetten die zijn samengesteld door niet wetende politici die door lobbyisten mooie praatjes zijn wijsgemaakt.
U gelooft het niet?
Laat deze wetenschap dan maar gewoon haar werk doen ipv als een stiefkindje te worden behandeld.
Kijk! U moet maar een drietal dingen in het oog houden via de vraag:

“Waar gaat de mens het gemakkelijkst aan dood?”
  1. Geen zuurstof. Maar, we hebben wel vervuilde lucht, gevuld met chemicaliën.
  2. Geen water. Doch, ons water is vervuild met chemicaliën en wordt schoongemaakt met chemicaliën.
  3. Slechte voeding: wordt verbouwd op uitgeputte, met kunstmest (chemie) doordrongen gronden. Voeding wordt gemanipuleerd en als dat nog niet genoeg is, wordt er een ganse chemische fabriek aan toegevoegd om een beetje smaak, kleur en geur te krijgen, om het langer te kunnen bewaren, het smeuïger te maken en nog meer van dat soort zaken als het gaat om onnatuurlijke bewerkingen.
Al deze facetten kunnen worden onderzocht door farmacokinetiek.
Farmacokinetiek kan een serieus gevestigd biolabel afleveren voor hen die gezond en biologisch willen eten.

Nu moeten we dat allemaal maar geloven.

Het woordje 'TE' is oorzaak van veel ellende. Niet alleen in de wereld of uw leven. Ook in uw lichaam!

Te veel vergif in water en voeding
Te veel gedronken met alle gevolgen van dien
Te goedgelovig
Te veel gegeten enz.